Nara özellikle de kırmızı rengini veren, içerdiği pigmentlerden dolayı oldukça faydalı bir meyvedir. C vitamini bakımından zengindir fakat en önemli etkileri içinde bulunan antisiyonin adı verilen maddelerden dolayı ortaya çıkar. Narın faydaları içerisinde onu diğer meyvelerden farklı kılan biraz da bu özelliğidir. Bu maddeler kansere karşı koruyucu etkiye sahip olduklarından dolayı antioksidan özelliği yüksek maddelerdir. Nar, içeriğindeki polifenoller yardımıyla kalp-damar sağlığı açısından çok yararlıdır. Çünkü kan akımı hızlandırır ve kalp-damar hastalıklarında karşı koruyucu bir etkisi olur. Yine narda enfeksiyona karşı koruyucu maddeler bulunur. Özellikle de boğazdaki enfeksiyon hastalıkları için iyileştirici etkisi vardır. Nar aynı zamanda potasyum açısından da oldukça zengin bir meyvedir. Yüksek tansiyon şikayeti olan kişilerde tansiyonu düşürme amaçlı da kullanılabilir.
Nardan en azami faydayı almak için tüketirken sadece suyunu sıkıp içerek tüketmemeliyiz. Narı çekirdekleriyle birlikte tüketmek daha önemlidir. Çünkü nardaki faydalı maddeler genellikle çekirdeğinde bulunmaktadır. Narın posası bağırsak fonksiyonlarını düzenleme yönünden faydalıdır.