26 Ekim 2014 Pazar

Cilt Kuruluğu İçin Öneriler

Sponsorlu Bağlantılar:

CİLT KURULUĞU İÇİN ÖNERİLER

Bilhassa kış ayları­nın gelişiy­le beraber cilt kuruluğu çok sık görülmeye başlamaktadır­­.  Kış mevsiminde havanın nem mik­tarı düşer­. Soğuk ve sert rüzgarlar cildin su yitimi­ni arttırmaktadır­­.  Soğuğun etkisiyle büzü­şen  damarlarımız cildi yeteri ka­dar besleyemez­. Lakin cilt kuruluğunu kolay tavsiye­ler ile önlemek olanak­lı­.

Günde en  az 6 bardak su için­.

Kahve ve çay idrara fazla çıkardığı ve kafein türevi içerdiğin­den  aşırı tüketildiği zaman kuruluk­lara neden  ola­bilir­­. Bu nedenle günlük en  fazla iki bardak çay veya kahve tüketin­.

Islak mendil, kolonya ve antibakteriyel sabunları kullanma­yınız­.

Banyodan sonra cildinizi nazik bir şekil­de kurulayın ve hemen  vücut losyonu uygula­yınız­.

Bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırın­. Gerekirse ortama nem veren  buhar makinelerin­den  edini­niz­.

Çok sıcak su ile yapılmakta olan uzun sü­ren  banyolar­dan uzak duru­nuz­. Banyo ürünlerinizi mümkünse renksiz, parfümsüz ve çok köpürmeyen  ürünlerden  seçin­. Bu konuda gerekirse cilt doktorunuzdan bilgi alın­.

Spor yapmak cildin kanın vücut­ta dolaşımını artırıp cildi rahatlatır­­. Bu nedenle spor yapın­. Lakin spor yaparken  rahat ve sentetik olmayan giyecekleri seçin ve bol su için­.

Sporun ardın­dan sauna veya buhar banyosuna 10 dakikadan fazla zaman ayırma­yınız­.

Günde en  az sekiz saat uyuyun­. Cildin sorunları uyku esnasın­da tamir edilmektedir­­. Gece uyuma dan evvel uygun nemlendirici ve bakım kremleri sürün­.

Bilhassa kuru cilt için besinlerde­kiyağın kalitesi ve vitamin muhteviyatı değerli­. Bu nedenle Omega 3’den  zengin, başta somon balığı ve hamsi olmak üzere bütün deniz mah­süllerini, çerezlerden  badem ve cevizi tüketin­. Yağ olarak da zeytinyağı tercih edin­.

Nar, mandalina, portakal Vitamin C yönün­den  çok zengin meyvelerdir­­. Cildini­zin tazeliği­ni korumak adına bu meyvelerden  günlük olarak 1 porsiyon tüketin­.

Basit şekerler ve karbonhidratlar cilt yapısına zarar vermekte­dir­­. Mümkünse tatlıdan uzak duru­nuz­.

İlgili aramalar: cilt kuruluğu için ne yapılabilir, cilt kuruluğu nasıl geçer, cilt kuruluğunun tedavisi nedir