Nasıl Acıkırız?
İştahımızı arttırarak acıkmamıza neden olan vücutta bulunmakta olan bir hormondur. Ghrelin hormonu 1999 senesinde saptanan ve mideden saşgılanıp iştahı artıran bir hormondur. Ghrelin mideden saşgılanıp beyne varmakta ve iştahı ve yiyecek alımını artırmaktadır. Bu nedenle Ghrelin yemek yemeyi artıran bir hormon olarak anılmaktadır. Leptin hormonu gibi obeziteyle yakından ilgili oluşu nedeniyle ghrelin hormonu üzerinde son 6 sene içinde 2000'e yakın çalışma yapılmış ve son olarak obezite tedavisinde aşıyla ilgili çalışmaların konusu olmuştur.
Ghrelin yemek öncesi kanda artar ve iştahı artırarak yemek yemeyi başlatmaktadır. Kan şekeri düştüğünde ya da aç kalındığında kanda ghrelin hormonu artarak yemek yememize neden olmaktadır. Yemek yeip daha sonra kandaki ghrelin düzeyi azalmaktadır.