22 Ocak 2012 Pazar

Bebeğim Sürekli Ağlıyor Diyorsanız...

Sponsorlu Bağlantılar:


Çocuğunuz sürekli bir şeyler istiyorsa ve bunun için ağlıyorsa, öncelikle kendinize yardımcı olacak yöntemler bulmalısınız. Zaman buldukça dinlenmelisiniz. Bebeğinizin gece bakımını eşinizle nöbetleşe yapabilirsiniz.

Olabildiğince sakin olunuz. Bebeğinizin sizinle birlikte olma tutkusuna alışmaya çalışınız. Bebeğiniz uyanıkken onun yanında olunuz. Onu koltuğuna, iskemlesine veya beşiğine oturtarak sizin yaptıklarınızı izlemesin sağlayınız.

Ağlayan bebeğin yanına giden anne ve babasının duygusuzluğu ya da tepkisizliği çocuğun gelecek yaşamında başkalarıyla bağlılığında da sorunlar yaratabilir. Bebeğinizle ilgilenirken bunu isteksiz yapmanız bile bebeğiniz henüz çok küçük olsa da bu durum beynine işler. Bebeğinize fazla ilgi gösterirseniz şımarır diye düşünmeyin. Bebeğin şımarması diye bir şey yoktur. Ona doğruyu yanlışı kızarak değil tatlı dille anlatın. O konuşamasa bile, tatlı dilinizle konuşmanızda sizi anlayacaktır.

Ağlamanın nedenlerini merak ediyorsanız "Çocuklarda, Bebeklerde Ağlama ve Nedenleri" ve "Bebeğinizi Sakinleştirmeniz İçin Yöntemler" yazılarını üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz.