14 Ocak 2012 Cumartesi

İştahsız Çocuklara Yemek Yedirmek

Sponsorlu Bağlantılar:

İŞTAHSIZ ÇOCUKLARA NASIL YEMEK YEDİRİLİR? PÜF NOKTALARI Eğer çocuğunuz iştahsızsa ve nasıl yedireceğinizi bilmiyorsanız, size iştahsız çocuğunuza yemek yedirecek 6 önemli yolu sunuyoruz. Birçok ebeveyn çocuklarının iştahsızlığından yakınır. Peki çocuğunuzun iştahını açmak, daha çok yemesini sağlamak için ne yapmalıyız?

iştahsız çocuklara nasıl yemek yedirilir, çocuğumuz yemek yemiyorsa ne yapmalıyız

1. Akşam yemeğini erken saatte yedirin: Birçok çocuk öğleden sonra okuldan eve gelince, yaklaşık saat 3 gibi acıkır. Bu çocuklarınız için en uygun yemek saati olabilir. Akşam da hafif yemek yiyebilir. Eğer çocuğunuz okulda öğle yemeğinde çok yediyse bu doğrudur. Ancak öğle yemeğinde karnını doyurduy ise okuldan gelince ona hiçbir şey yedirmeyin. Akşam yemeği için daha fazla acıkmasını sağlayın.

2. Az yedirin: Çocuğunuza biraz yediğiniz yemekten ve biraz da sevdiği yemekten azar azar yedirin. Örneğin, tavuk seviyorsa biraz tavuk, biraz da sebze yemeği verin. Sebze yemeğini bitirirse tavuğunu da yiyebileceğini söyleyin ona.

3. Daha küçük porsiyonlarda yemek verin: Genellikle tabaklarımıza ihtiyacımızdan daha fazla yemek koyarız. Fakat, iştahsız çocuklar için bu durum daha kötüdür. İştahı olmayan çocuklarınıza daha küçük kaplarda yemeklerini verin. Böylece, yemek yedirirken "savaşı" sona erdirmiş olursunuz.

4. İlk kez yediği yemeklerde sabırlı olun: Bazen çocuklar kendilerine sunulan yemeği sevmezler veya yeni bir yemeği denemekten bu sebeple çekinirler. Eğer çocuğunuza yeni bir yemek veriyorsanız, yemekten bir iki lokma verin. Ancak daha sonra daha fazla yemesi gerektiğini ona öğütleyin.

5. Bir defa yemek yerine başka şeyler yemesine müsaade edin: Haftada bir kez yemek yerine pasta, sandviç, ya da bir kase mısır gevreği yemesine izin verin. Bunun ne kadar miktarda ve hangi gün olacağını o belirlesin.

6. Oyun ile yemek verin: Çocukların çoğu oyunu severler. Bu nedenle akşam yemeğinde çocuğunuzla yaşına uygun olarak oyun oynamaya çalışın.

- ZAMAN