30 Ocak 2012 Pazartesi

Çocuklarda Grip Hastalığı

Sponsorlu Bağlantılar:

Grip:
Biraz soğuk algınlığı veya ateşli nezleye yakalanan bazı kimseler grip olduklarını zannederler. Halbuki grip bambaşka bir hastalıktır ve özellikle bir virüs tarafından meydana gelir. Halk dilinde bu hastalığın İspanyol nezlesi veya paçavra hastalığı gibi adları vardır. Paçavra hastalığı denmesi insanı paçavraya çevirmesinden olsa gerektir.

Hastalık birdenbire üşüme, titreme, baş, bel ve kol-bacak ağrılarıyla başlar. Ateş 39 - 40 derece olur. Çocuğun gözleri kırmızı, dudakları kuru, dili paslıdır. İştah azalmış, bazen bulantı ve kusma vardır.

Grip çoğunlukla nefes yollarını seçerek aksırık, öksürükle başlar ve bronşit veya zatürre gibi hastalıklar yapar. Bazen de mide-barsak semptomları özellikle göze çarpar. Burada grip; bulanma, kusma, karın ağrısı ve ishaller ile kendini gösterir. Kimi zamanda sinir sistemi gripten fazla etkilenir ve böyle zamanlarda hastada dalgınlık ve sayıklama görülür. Komplikasyonsuz grip 4-7 gün kadar sürmektedir.

Gripte tedavi; tam istirahat, sulu gıdalar ve komplikasyonlara karşı doktorun tavsiye edeceği ilaçların kullanımıyla mümkündür.

Aramalar: çocuğum grip oldu nasıl iyileşir, çocuklarda gribin tedavisi nedir? grip nasıl geçer, gripten kurtulmak nasıl olur