17 Ocak 2012 Salı

İnsanlar Neden Rüya Görür?

Sponsorlu Bağlantılar:

İnsan Neden Rüya Görür?

Yıllardır her gece anlamsız rüyalar görmekteyiz. Bir zamanlar, rüyaları değerlendirmek o kadar zordu ki, konu tümüyle bir köşeye atılmıştı. Bu durum, kendi masal ve saçmalıklarını uyduranların sömürüsüne meydanı boş bıraktı. Yaşantılarını kehanetlere ve gördükleri rüyalarının yalan yanlış yorumlanmasına göre ayarlayan saf kişilere "rüya kitapları" satıldı. Halen günümüzde de bu saf insanlardan dolayı büyük bir gelir kapısı olduğu için bu rüya kitapları, rüya tabirleri web siteleri uzun bir süre aramızda olacaklar gibi gözüküyor. Bu tabirler o kadar anlamsızdır ki gördüğünüz nesneyi anlatan hem olumlu hem olumsuz yüzlerce kişi tarafından yapılan yorumları görürsünüz. Ve bunlardan elbet biri tam sizin aradığınız yorumdur ve siz onu tutar kendinize oracıkta yapıştırıverir siniz.

Bugün rüyaların incelenmesi, psikolog ve psikiyatristlerin ilgi alanına girmektedir. Küçük çocukların uykuda göz kapaklarının altında hızlı göz hareketleri olduğu fark edildiğinde bu sorun başladı. Bugün, hızlı göz hareketleri ile rüyalar arasında kesin bir bağlantı olduğu bilinmektedir.

"Rüyaların ustası" Dr. Slgmund Freud'un temel görüşü, şimdi daha önce sağlanamayan bilimsel çalışmalarla desteklenmektedir. Kısacası, Dr. Freud'a göre rüyalar, kişilerin iç çatışmalarının dışarıya yansıtılması olarak görmüştür.

Şu anda kabul edildiğine göre, bazı rüyalar, normal, sağlıklı uykuya karışan baskıları temsil etmektedirler. Bu nedenle, rüyalar, bazı kimselerin beş saatlik uyku ile yetinebilmelerine karşılık başkalarının nasıl olup da on saat uyudukları halde güçlükle kalkabildiklerini açıklamakta büyük kolaylık sağlayabilirler.

Rüyalar sizi boşuna yoruyorlarsa, o zaman, psikolojik yönden öğütlere gereksiniminiz var demektir. Böylece, bilincinizin daha derin tabakaları gün ışığına çıkarılabilir. Bu alanda uzman olan bir kimseye danışıldığında açıklamanın bazen ne denli basit olduğu, şaşılacak bir şeydir. Rüyalarla ilgili bilimsel çalışmalar günümüzde de hala devam etmektedir.