25 Ocak 2012 Çarşamba

Gebelikte Mide Bulantısına Karşı İlaç Var Mı?

Sponsorlu Bağlantılar:

Sabahları müthiş bir bulantınız oluyor ve hamileliğiniz size zehir mi oluyor? Bulantıya karşı alabileceğiniz bir  ilaç var mı onu mu merak ediyorsunuz. Bu sorulara aşağıda ki yazımızdan cevap bulabilirsiniz.

Sabahleyin başlayan ve ikindi hatta akşam vakilerine kadar süren mide bulantıları genelde gebeliğin ilk 7 gününden başlayıp 10. haftasına kadar sürmektedir. Ama iyi olan bu bulantılar 12. haftaya doğru yaklaştıkça kaybolmaktadır.. Gebelik başladığı sıralarda görülen mide bulantısının, fiziksel ve psikolojik pek çok nedeni bulunmaktadır. Sık sık ve az miktarlarda yemek bu tür bulantılara karşı iyi gelmektedir. Karbonhidrat içeriği bakımından zengin yiyeceklerin azar azar ve günde 6-8 defa alınması faydalı gelmektedir. Bu basit öneriyi uygulamadan önce bile kendi doktorunuza danışmanız gerekir. Çünkü hamilelik hassas bir dönemdir.

Gebelik süresince ne kadar güvenilir olursa olsun doktorumuzun bilgisi dahilinde çevremizdeki insanlardan duyarak mide bulantımız için herhangi bir ilaç almamalıyız. Unutmayın ki gebelik süresince ne kadar az ilaç alırsanız, siz ve çocuğunuz için o kadar iyidir.