20 Ocak 2012 Cuma

Uyurken Bacağa Kramp Girmesi

Sponsorlu Bağlantılar:

Baldır krampları neden olur, bir çaresi var mıdır?
Çoğumuz derin, rahat uykumuzdan, ani, ağrılı bir bacak krampıyla uyanmışızdır. Bir kaç dakika bile sürse bu bacak krampları insanı perişan eder.

Atletlerdeki gibi, uyanıkken bile, ağrılı ve insanı telaşlandıran kramplar olabilir. Kramplar, bacak kaslarına kan ve oksijen taşıyan atardamarların daralmasından ya da spazmından olabilir. Bunun nedenleri çok çeşitlidir. Yaşlılarda damar sertliği de önemli bir rol oynar.

Bacak kramplarının birçok basit nedeni vardır. Sıkı çorap lastikleri, sıkan ayakkabılar gibi dolaşımı zorlayan nedenlerle bile olabilir.

Büyük çoğunlukla, gece krampları tehlikeli olmaktan çok rahatsız edicidir. Bununla birlikte, uzun sürerse gerçek neden bulunup bu rahatsızlık giderilmelidir.

Ağrılı bir kramp sizi uyandırdığında, o bölgeye vurmak, bastırmak gibi yanlış yöntemler denemeyin. Bu saçma zorlamalar olmadan da, zaten o bacağın derdi kendine yetmektedir.

Daha iyisi, yavaş yavaş yürümeye ya da hafif hafif masaj yapmaya çalışın. Krampı doğuran kan damarlarındaki spazm hemen geçer. Genellikle, siz rahat olursanız, spazm da rahatlayıp gevşer.

Ağrı sürerse, nemli, sıcak havlu koymak iyi gelebilir. Bazen, doktor tavsiyesiyle uyumadan önce alınan kinin (kınakına ağacının kabuğundan elde edilmekte olan bir alkaloid madde), tekrarlayan spazmlara iyi gelmektedir.

Aramalar: gece uyurken ayağıma kramp giriyor, yatarken bacağıma çok ağrılı kramp giriyor