25 Ocak 2012 Çarşamba

Gebelikte Uçağa Binmek Tehlikeli midir?

Sponsorlu Bağlantılar:


Hamile kadınların uçakta basınç altında yüksekten uçmasının anne ve doğacak çocuk için herhangi bir tehlikesi var mıdır?

Bu konuyla ilgili çok farklı bilimsel araştırma yapılmış fakat uçağa binmenin gebelik için risk oluşturup oluşturmadığına dair kesin bir sonuca ulaşılmamıştır. Fakat yüksek alanlarda oksijen seviyesinin az olması annenin doğacak bebeği açısından sakıncalı bir durum olabileceği düşüncesini akıllara getirmektedir.

Bazı doktorların görüşüne göre, gebeliğinde son üç aya girmiş kadınların basınçsız yapıdaki uçaklarda üç bin metrenin üzerindeki irtifalarda uçmamaları gereklidir. Bunun tersi durumda annenin çocuğunu koruması için oksijen alması gerekir..

Uçakla yolculuk etmesi gereken hamile bayanlar için bu noktaya tekrar dikkat çekmekte fayda var. Gebeliğin hiçbir aşamasında basınçlı ortamda bulunmanın sağlık açısından herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Zaten günümüzde havayolu şirketlerinin iyi basınçlı olmayan uçak seferleri yok denecez kadar azdır. Az olan gruba giren uçaklar çoğunlukla küçük uçaklardır. Bunlarda seyahat etmek gebeliğin sonuna kadar yasak olmalıdır.

Gebeliğinizin son aylarında iseniz ve uçağa binmeniz gerekiyorsa bunu doktorunuza da danışmanızda fayda vardır.