22 Ocak 2012 Pazar

Bebeğin Ateşi Yükseldiğinde Ne Yapmak Gerekir?

Sponsorlu Bağlantılar:


 Bebeğin Ateşi Yükselince Ne Yapmalı ?
Yenidoğan bebekler ve çoğunlukla 6 aylıktan büyük çocuklarda yüksek ateşe bağlı havale görülebilir. Havale özellikle erkek çocuklarda daha sık gerçekleşir. Çocukta herhangi bir nedenle ateş yükselmesi olunca çoğu anneler çocuğunu üşütmek korkusu ile kat kat giydirip üzerini sıkıca örtmektedirler. Böyle yaptıklarında bilmeyerek çocuğunun ateşinin daha çok yükselmesine neden olmakta ve hatta çocuklarının havale geçirmelerine sebep olabilirler. Üst üste geçirilmiş havaleler beyinde zedelenmeye yol açabilirler.

Bebeğin Ateşi Nasıl Düşürülür?

Anneler, çocuklarının ateşi yükselince hemen soymalı, kol ve bacaklarını ılık suyla yıkamalı, kasıklarına, koltuklarına, boynuna, kolonya, sirke ya da ispirto ile ıslatılmış bezler koyarak ateşi düşürmeye çalışmalıdır. Ateşli çocuğun sıkı sıkı örtülmemesi gerektiğini, hatta üzerinin açılmasının daha yararlı olduğunu unutmayın.

Çocuk olan her evde aspirin bulunmalıdır. Ateşi olan küçük çocuklara 6-8 saat aralıklarla 1-2 adet çocuk aspirini verebilirsiniz. Hala ateşini düşüremiyorsanız bir doktora götürmelisiniz. Ayrıca su kaybına karşı çocuğunuza yeterince su vermelisiniz.