4 Ocak 2012 Çarşamba

Hamilelikte Kırmızı Et Yemek Zararlı Mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelik sırasında aşırı kırmızı et almak doğacak erkek çocuklarında kısırlığa neden olabilir. Uzman doktor Murat Berksoy bu konuda konuştu. Verdiği bilgiye göre, fazla et bebeğin menisini etkiler, az miktarda karbonhidrat ise kilo, şeker hastalığı riskini artırmaktadır.

hamilelikte kırmızı et

Anne adayı olan kadınların beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü onların beslenmeleri ileride doğacak bebeklerinin DNA yapılarında önemli değişikliklere sebep olmaktadır. Öyle ki, çok hassas olan bu dönemde ağır metal, kimyasal toksinlere maruz kalmak çocuklarda gelecekte yüksek tansiyon, şeker, kalp-damar, zihinsel yetersizlik gibi sorunlara neden olabilir. Bu sebeple kadınlara, gelecek nesillerin daha sağlıklı yetişebilmesi için beslenme ile ilgili daha fazla destek verilmeli, kadınlar beslenme konusunda bilgilendirilmelidir.

Berksoy, çocuk sahibi olmak isteyenlere bazı tavsiyelerde bulundu. Çocuk sahibi olmak isteyenler öncelikle D vitamini, iyot, Omega 3, B12 vitamini, folik asit, A vitamini almalı ve demir noksanlıkları varsa bunu ortadan kaldırmalılar.