18 Ocak 2012 Çarşamba

Saçlarda Kepek Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar:

SAÇLARDA KEPEK SORUNU

Saçlardaki kepek için piyasada bulunun yüzlerce "%100 garantili" şampuanlara ve değişik tedavilere rağmen niçin yine de çoğumuz saç kepeğinden kurtulamıyoruz?

«Yüzde yüz etkili» kepek ilacı yapımcılarının heyecanlı sözleri ile ilaçlarının etkinliği arasında büyük farklar vardır. Kuşkusuz, bazı ilaçların bazı kimselere biraz da olsa faydası vardır fakat ilaçların hiçbiri sorunu tam olarak çözmez.

Kepek, seboreik dermatitis olarak bilinen bir tür deri tahrişi ya da enfeksiyonudur. Gerçek nedeni bilinmemektedir. Bu deri ve saçlı deri hastalığının «kepeklenme» genel adı altında birçok türü vardır. Bu yüzden, bu sıkıcı ve sosyal yönden tatsız hastalığı çekenler, önce bir deri doktoruna başvurmalıdırlar.

Birçok vakada saçlı deriyi yıkamak ya da yağlamak, en basit çözüm olabilir. Cilt doktorları daha yararlı ilaçların birçoğunun formülünü tam olarak bilirler ve kime hangisinin daha iyi geleceğine karar verebilirler. Uygun biçimde kullanıldıklarında, kepekleri en aza indirebilen ve alttaki cilt hastalığını etkileyebilen ve cildin nem dengesini tutan çok iyi sabun, deterjan ve kükürtlü şampuanlar vardır.

Aramalar: saçlarım sürekli kepekleniyor, saçlardaki kepekten nasıl kurtuluruz? kepek sorunu için ne yapmak gerekir?