10 Ocak 2012 Salı

Bebeğin İlk Banyosu Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bebeği ilk yıkayacağınız odanın ısısı 25-28 C derece olmalıdır. Banyo için gerekli araç ve gereci iyi seçin.

Bebeği kurulamak için onu tamamen sarabilecek büyükçe temiz bir havlu, giysileri ve bir tas, 3-4 adet yumuşak tülbent, sabun veya göz yakmayan bebe şampuanı, son olarakta bir küvet hazırlayın.

bebek nasıl banyo ettirilir, bebek nasıl yıkanır

Bebeği tamamen içine alabilen bir banyo küveti ya da leğen, kaynatılmış ve 37 dereceye ılıtılmış su hazırlayın. Suyun sıcaklığını suya dirseğinizi sokarak kontrol etmeyi unutmayın.

BEBEĞİN BANYOSUNUN YAPILIŞI: Banyo kabını sabunlu suyla yıkayıp, bir miktar alkol dökerek alevden geçirin. Bunun amacı kapta bulanabilecek mikropları öldürmektir. Eğer kap plastik ise kaynamış sabunlu suyla iyice yıkayın ve durulayın. Kabı üçte ikisine kadar suyla doldurun. Ellerinizi banyoya başlamadan önce sıcak sabunlu su ile iyice yıkayın. Suyu sabunla köpürtün. Temiz ılık su dolu bir kabı diğer tasla birlikte yanınızda bulundurun. Bebeği soyarak banyoya sokun.

Bebeğinizin başını bileğinize dayayarak diğer elinizle koltuğunun altından sıkıca tutun. Bebeğin elinizden kaymamasına dikkat edin. Sabunlu bir tülbentle başını silin. Daha sonra vücudunu sabunlayın. Bebeğinizi sudan çıkarın ve başından aşağı bir kaç tas temiz su dökerek banyoyu tamamlayın.