6 Ocak 2012 Cuma

Günde 15 Dakika Spor Ömrü Uzatıyor

Sponsorlu Bağlantılar:

Bütün gün oturanlar ve işten evine dönüp yemek yedikten sonra hareketsiz kalanların dikkatine. Günde sadece 15 dakika spor yaparak ömrünüzü ortalama 3 yıl daha uzatabileceğinizi biliyor musunuz? Türk basınında yer alan bilgiye göre, Tayvan'da 400 bin kişi ile 8 yıl boyunca yapılan araştırma da şu sonuçlar ortaya konulmuş.

spor yapmak, egzersiz yapmak, idman yapmak

Tayvan Ulusal Sağlık Araştırması Enstitüsü'nün mensubu Chi-Panq Venin bildirdiğine göre, bir kaç spor hareketi yaparak daha sağlıklı yaşam tarzını benimseyebiliriz. Günde yalnızca 15 dakika spor yaparak kadın-erkek, genç-yaşlı, sigara içen ve içmeyen demeden hatta yüksek risk grubunda olanların bile daha sağlıklı bir hayat sürebilirler.

Araştırmada yer alan insanları 5 gruba ayırarak, onlar hiç hareket etmeyen, çok aktif olanlar olmak üzere de gruplara bölmüşler. Deney sırasında en ilginç sonucu hiç spor yapmayan fakat sadece 15 dakika aktif harekete zaman ayıran kişiler göstermişler. Böyle hareketler kanser riskini yüzde 10, kalp rahatsızlıklarını ise yüzde 20 oranında azaltabilir. Ayrıca en hareketli 3 gruptaki ölümlerin seviyesi hiç hareket içmeyenlerinkine göre yüzde 20, 29 ve 35 oranında daha az oldu.