4 Ocak 2012 Çarşamba

Baş Ağrısının Sebepleri Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Baş Ağrısı
Baş ağrısının bir çok nedeni vardır. Baş ağrısına neden olan faktörlerden en önemli olanı strestir. Aile içerisinde görülen ve işteki sıkıntılar, gürültülü çalışma ortamları strese neden olabilir.

baş ağrısının sebepleri nelerdir

Stresten kaynaklanan baş ağrıları, boynu, omuzları ve başı etkiler. Omuz ve boyun kaslarında oluşan ağrılar direkt olarak baş bölgesine etki eder. Bu nedenle sizi strese sokan nedenleri ve bunlara karşı neler yapabileceğinizi bir gözden geçirmelisiniz. Örnek verecek olursak strese karşı bazı durumlarda iyi bir masaj çok iyi gelebilir. Eğer masaj yaptırma gibi bir durum söz konusu olmuyorsa, sessiz ve ferah bir ortamda birkaç dakika uzanın ve sizi strese sokabilecek hiçbir şey düşünmemeye odaklanın. Sadece kendinizi dinleyin. Tüm bunların yanında hafif bir ağrı kesici ya da aspirin alabilirsiniz.

Ara sıra baş ağrılarından yakınan kişiler beslenmelerine dikkat etmelidir. Örneğin, azar azar, sık ​​sık yemek, eğer varsa alerjik olduğunuz gıdalardan uzak durmak, alınabilecek en basit önlemlerdir.

Baş ağrısının başlıca nedenleri şunlardır:
- Vücuttaki enfeksiyonlar
- Geçici sıkıntılar
- Kalabalık mekanlar ve gürültü
- Kan şekerinin düşük olması
- Düzensiz uyku
- Alerji
- Aşırı üzüntü, stres, sinir bozukluğu gibi durumlar

Baş Ağrısı İçin Doktora Müracaat Etmenizi Gerektirecek Durumlar:
- Kol ve bacaklarda zayıflık, kusma, çift görme, konuşma bozukluğu veya yutma güçlüğü ile birlikte şiddetli başağrısı varsa.
- Aniden ve ortada herhangi bir neden olmaksızın gece sizi uykudan uyandıracak kadar şiddetli baş ağrısı.
- Baş yaralanmalarından sonra oluşan hafıza yetersizliği, baş dönmesi, bulantı, kusma ve baş ağrısı varsa.
- Hararet yüksekliği, gözlerde kamaşma, bulantı ve boyun ağrıları ile birlikte şiddetli baş ağrısı varsa.
- Sabah uyanıldığında başın arkasında hissedilen ve bütün gün devam eden zonklamalar. - Bellek, konuşma ve görmede çeşitli problemler doğuran ağrılar.
- Vücudun dengesini kaybetmesi ile birlikte görünen acılar.

Yukarıda anlatılan durumlardan birini veya bir kaçını aynı anda yaşıyorsanız ciddi bir sorunla karşı karşıya olma ihtimaliniz fazladır. Bu tür durumları yaşıyorsanız mutlaka bir uzmana başvurmanız gerekir.

Aramalar: baş ağrısının nedenleri, baş ağrısı için doktora gitmek gerekir mi? baş ağrısına neden olan şeyler