3 Ocak 2012 Salı

Klitorisin Orgazmdaki Rolü Nedir? Klitoral Orgazm

Sponsorlu Bağlantılar:

Yakın zamandaki bilimsel çalışmalar göstermiştir ki, kadın orgazmında klitoral uyarının önemli bir yeri vardır. Vajinal uyarılmada yüksek derecede haz duyulmasına rağmen, bir çok kadında orgazmı başlatmaya katkısı daha az olmaktadır.

Klitoral uyarılmanın yoğunluğu cinsel eylemin şekline göre değişiklik gösterir. En yoğun uyarılma doğrudan klitorisin uyarılması ile ya da üzerine baskı uygulanması ile görülür. Cinsel ilişki esnasında da hafif bir klitoral uyarı gerçekleşir fakat bu orgazmı başlatmak için yetersiz kalabilir. Baskının klitoris üzerine en yoğun olduğu zaman cinsel ilişki sırasında kadının üstte olduğu pozisyonda gerçekleşmektedir.

Orgazmın ortaya çıkmasını gerektiren uyarılma derecesi kadından kadına değişiklik gösterir. Yalnızca bireyler arasındaki değişiklik söz konusu değil, aynı kadın farklı zamanlarda farklı düzeylerde uyarılma ihtiyacı duyabilir.

Kadınlarda orgazm eşikleri hususunda farklılıklar görülür. Bazı kadınlar herhangi bir cinsel uyarı ile kolay bir şekilde orgazm oluyorken, bazıları ise yoğun ve uzun klitoral uyarılmaya ihtiyaç duyabilir. Bunun dışında bazı kadınlar bir kere orgazm olduktan sonra doyuma ulaşırken diğerleri daha fazla orgazm olma gereksinimi duyabilirler. Orgazm olabilme de yaşla birlikte artış görülür. 20'li yaşlarında fazla cinsel tecrübeye sahip olmayan kadınlarda cinsel ilişki ile orgazm olamamak sık görülen bir durumdur. Fakat ilerleyen yaşla birlikte menopoz, hastalıklar ve ilaç kullanımlarının olmasıyla beraber özellikle 50'li yaşlardan sonra yaş faktörü dezavantaja dönüşür.

Aramalar: klitoris ve orgazm, orgazm nasıl olunur, kadının en çok zevk aldığı bölge neresidir, kadınlar en çok nasıl zevk alırlar? klitoral orgazm nedir?