19 Ocak 2012 Perşembe

Çocuklarda Parmak Emme Huyu

Sponsorlu Bağlantılar:

ÇOCUĞUM PARMAKLARINI EMİYOR, BU HUYUNDAN NASIL VAZGEÇİREBİLİRİM?

çocuklarda parmak emme huyu, çocuğuma nasıl parmak emmeyi bıraktırırım

Parmak emme, çocuklarda hemen hemen her zaman daha fazla bir güvenlik gereksinimi içindeyken, bir huzur ve haz duygusu verir. Onu utandırarak bu huyundan vazgeçirmeye çalışırsanız, daha çok parmağını emmesine neden olacak bir savunma durumuna itmekten başka bir şey yapmamış olursunuz. Böyle zamanlar ona sevildiğini, istendiğini kendisine hissettirmenin tam zamanıdır.

Eldiven, parmaklık, sargı, parmaklara acı sürmek gibi önlemler, çocuğu daha da kötü duruma itip, tedavisi daha zor ruhsal bozukluklara yol açar.

Kendisine sevgi göstermeğe devam edin. Kızmak yerine cesaret verirseniz ve anlayış gösterirseniz ona destek olursunuz ve sonunda çocuğunuz parmak emmeyi kendiliğinden bırakacaktır. Uyurken parmağını emen çocuklarınızın yanına oyuncak bir ayı gibi benimseyebileceği objeleri koymak onun rahatlamasını sağlayacaktır. Bu yaptığı hareketin sağlığı ve gelişimi açısından sakıncalı olduğu iyi ifadeler kullanılarak çocuğa anlatılmalıdır. Böyle bir durum kesinlikle anne ve çocuk arasında çatışmaya dönüştürülmemelidir.

Sabırla, bu huyun kaybolacağına ve sonunda kendisinin bu işten mutlu, sağlıklı bir genç olarak çıkacağına inanabilirsiniz.