30 Ocak 2012 Pazartesi

Fetişizm Nedir? Neden Fetiş Olunur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Erotizm dünyasında bir eşle birlikte olmaksızın cinsel sembollere bağlanarak cinsel tatmin sağlayabilenler de vardır. Buna ilk örnek fetişmdir. Kanlı canlı bir insan bedeni yerine, karşı cinse ait özel eşyaların cinsel heyecan uyandırmasına fetişizm denir. Ünlü eşcinsel yazar Jean Genet, şöyle anlatıyor:

"Polis komiserinin rozetini görünce dayanılmaz derecede heyecanlanıyordum. Benim için bu metal cismin erkeklik sembolüydü. Bir işçinin elindeki çakmağın, bir askerin kemer tokasının ve bıçağın keskin tarafının büyük tahrik edici gücü vardı."

Birçoğumuzda az veya çok, gizli fetişizm vardır. Başkalarının dış görünüşü, giysisi, ses rengi ve aksanı, hatta kokusu hoşumuza gider.

Gerçek fetişistlerle aramızdaki fark, bu hoşlanmanın bizim söz konusu kişilerle ilgilenmemize yol açmasıdır. Fetişist ise kişillerle ilgilenmez, cinsel objeleri kişilere tercih eder. Fetişistin hedefi ikili cinsel ilişki değil, yalnız başına mastürbasyon yapmaktır.

Fetişizme ne sebep olur?
Bu sorunun kesin cevabını kimse bilemiyor. Psikologların büyük çoğunluğu, fetişizmin çocukluktaki olayların cinsel bir yansıması olduğunu ifade ediyor.