22 Ocak 2012 Pazar

Çocuklarda, Bebeklerde Ağlama ve Nedenleri

Sponsorlu Bağlantılar:

ÇOCUĞUNUZ BİLMEDİĞİNİZ BİR SEBEPTEN DOLAYI MI AĞLIYOR? BEBEĞİNİZ ÇOK MU AĞLIYOR? Cevaplar için bu yazıyı okumanızı öneririz.

Her çocuk ağlar, ama bazıları daha sık ve fazla ağlar; ağlayan çocuk duygularını bu yolla iletir. Kısa bir süre sonra siz onun ağlamasını yorumlar, bunun bir hastalık belirtisi olup olmadığını anlarsınız. Altı aylık oluncaya kadar, bebeğiniz uyanık olduğu saatlerde, yer içer, birtakım sesler çıkararak, gargara yapar gibi ifadelerle çevresiyle iletişim kurar. Altı aydan sonra bebekler uyanınca, kendilerine göre bir takım oyunlar uydurarak çevreleriyle ilgilenirler. Oyun oynamak yerine durmadan ağlayan çocuklar, aşırı istekli olabileceği gibi, diş çıkarıyor olabilirler; bıkkınlık duygusunda otabilirler. Çocuklar genellikle, beslenince karınları doymuşken ağlamazlar. Günün belirli saatlerinde ağlayan, ağlamasını kesmeyen çocuk kolik olabilir. Bebekler, belirli nedenlerden ağlarlar. Hastaysa, bir yerinde bir rahatsızlık varsa, ya da sinirli olunca ağlarlar.

ÇOCUĞUN AĞLAMASI NORMAL MİDİR?

Çocuğun ağlaması normaldir. Aşırı ağlayan bebekler annelerini yorar ve kızdırırlar. Ağlayan bebekleri bu nedenle hırpalamamak gerekir

AĞLAYAN ÇOCUĞUNUZ İÇİN İLK OLARAK NELER YAPABİLİRSİNİZ?
1. Çocuğunuzu kucağınıza alın; istiyor, bununla sakinleşiyorsa ağzına emziğini verin.

2. Çocuğa mama verin; mamasını yemişse, bir kaşık kaynamış soğuk su verin.

3. Çocuğunuzun altını değiştirin, çok sıcak veya çok soğuk olup olmadığını kontrol ediniz.

DOKTORA GİTMEK NE ZAMAN GEREKİR?
Çocuğunuzun ağlaması alışılmışın dışındaysa ya da ishal, ateş veya kusma gibi hastalık belirtileriyle beraber ise bir doktora danışmanızda yarar vardır. Çocuğun rahatsızlığı sizi canınızdan bezdirecek hale gelmişse bir uzman doktora başvurmanız gerekir.

Doktor, çocuğunuzun ne kadar ağladığını bilmek isteyecektir. Hasta olup olmadığını anlamak için onu muayene edecektir. Bebek sağlıklıysa, doktor endişelenecek bir durum olmadığını söyleyip sizi sakinleştirecektir.