10 Ocak 2012 Salı

Bebek Nasıl Emzirilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

BEBEĞİ DOĞRU EMZİRME
Bebeğini emzirirken anne sırtını duvar, sandalye arkası gibi bir yere dayayarak oturmalıdır. Bebeği, emzireceği meme tarafındaki koluna yatırmalı, gerekirse bebeğin başının göğüs düzeyine yükselmesi için alttan yastıkla destek yapılmalıdır. Bebek sadece meme ucunu değil, çevresindeki esmer renkli bölgenin tamamını ağzına almalıdır. Bu bölge anne tarafından iki parmak arasına sıkıştırılarak bebeğin ağzına verilmelidir. İlk aylarda bebek süt emerken hava yutar. Bu bebeğin yeterince süt almasını engellediği gibi sancılanmasına da yol açar. Bebeğin fazla hava yutmaması için süt emerken gövdesinin üst kısmı yüksekte tutulmalıdır.

bebek nasıl emzirilir, bebeği emzirirken nasıl tutmak gerekir, bebek en doğru nasıl teknikle emzirilir

Bebek emmeye başladıktan sonra meme altta tutularak biraz yukarı kaldırılır ve annenin göğüs kafesine doğru hafifçe bastırılır. Bu tutuş süt kanallarını sıkıştırarak sütün dışarı akmasını kolaylaştırır. Emerken bebeğin burnundan rahatça soluk alabilmesi için anne parmağı ile memeyi geri çekmelidir.

Bazı anneler geceleyin kendileri yatarken bebeği emzirirler. Bu tehlikeli olabilir. Yorgun annenin kısa bir uyuma anında, meme bebeğin ağzını burnunu tıkayabilir. Anne bu durumu fark etmeyebilir ve bebek boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir.