16 Ocak 2012 Pazartesi

Kulağa Yabancı Cisim Kaçması

Sponsorlu Bağlantılar:

ÇOCUĞUN KULAĞINA YABANCI CİSİM KAÇMASI
Kulağa en çok kaçan yabancı cisimler, küçük şeyler, boncuk gibi bir takım maddeler, ilk olarak kulağa girer, daha sonra bunlar oyun arkadaşları tarafından kulağın içine ittirilebilir. Daha küçük bir olasılıkla, bir sinek, böcek gibi canlılar kulağa kaçabilir, (kırkayak gibi bir takım böceklerin kulağa girme olasılığı bazı yerlerde sık görülür); bir sinek, ya da böcek uçarak kulakta saklanabilir.

çocuğumun kulağına bir şey kaçtı ne yapabilirim, kulağa yabancı cisim kaçtığında ne yapılır, kulağa kaçan bir şey nasıl çıkartılır

KULAĞA BİR CİSİM KAÇMASI SORUN YARATIR MI?
Kulaktan çıkarılamayan her cisim önemsenmelidir çübkü tehlikeli olabilir. Bunların dış kulak kanalında iltihap yapması, dış kulağı, kulak zarını zedelemesi, enfeksiyona neden olması muhtemeldir.

KULAĞA BİR ŞEY KAÇTIYSA NE YAPMAK GEREKİR? KULAĞA KAÇAN CİSİM NASIL ÇIKARTILIR?
* Kulağa kaçan cisim, ufak ve yumuşak bir maddeyse, bir cımbızla dikkatlice tutulup alınabilir. Çocuğun kulağını zedelemeden cismi çıkarmak olanağı yoksa, hemen bir doktora başvurmak gerekir.
* Kulağa bir böcek veya sinek kaçmışsa, böceğin kaçtığı kulak üstte olmak üzere çocuğu yan yatırınız ve kulağına ılık su dökünüz. Böceğin dışarı çıkacağını görürsünüz.

KULAĞA BİR ŞEY KAÇTIĞINDA DOKTORA GİTMEK GEREKİR Mİ?
Yabancı cismi çıkaramadığınızda çocuğunuz kulak ağrısından ve kulağa dokununca bir ağrıdan şikayet ediyorsa derhal bir uzman hekime başvurmalısınız. Doktor, çocuğunuzun dış kulağını muayene ettikten sonra yabancı cismi çıkaracak, deride bir tahriş varsa bir iltihap söz konusuysa gerekli tedavileri yapacaktır.

ÇOCUĞUNUZUN KULAĞINI DIŞ ETKENLERDEN NASIL KORUYABİLİRSİNİZ?
Dört yaşından ufak çocuğunuzun, ağzına, burnuna veya kulağına kaçabilecek, dahası çocuğun boğulmasına yol açabilecek cisimlerle oynamasına kesinlikle müsaade etmeyiniz.

Aramalar: çocuğumun kulağına bir şey kaçtı ne yapabilirim? kulağa yabancı cisim kaçtığında ne yapılır? kulağa kaçan bir şey nasıl çıkartılır?