22 Ekim 2012 Pazartesi

Afrodizyak (Aşk İksiri)

Sponsorlu Bağlantılar:

AFRODİZYAK (AŞK İKSİRİ)
Avrupa'da eski Yunanca Afrodisiak diye anılan cinsel iksirler günümüzde de hala çok büyük ilgi görmektedir. Herkes cinsel gücünü artırmanın yolunu genellikle yedikleriyle bağdaştırmaya çalışıyor.

Gerek erkekler, gerekse kadınlar çok eski zamanlardan beri durmadan cinsel gücü artıracak bir madde bulmak için uğraşmışlardır. Bu arzudan en çok satıcılar yararlanmaktadır. Ne var ki, cinsel güç kaynağı diye satılan birçok bitkiler, damlalar, macunlar yarar sağlamak şöyle dursun aksine kişiye zarar vermekte, hatta bazılarının içinde öldürücü zehirler bile bulunmaktadır. Örneğin, söylenti haline gelen ünlü ispanyol sineği böbreklere zararlı bir böcektir. Şeytan elması (büyü otu) da erkek organı şeklindeki çiçekleriyle iktidarı arttıran bir madde zannedilmiştir.

Çağdaş bilimle çok eski zamanlardan beri, şehvet üreten maddeler üzerinde durulmuştur. Gergedan boynuzu tozu, veya kaplan eti gibi büyük velvelelerle satılan maddelerin cinsel iktidar üzerinde üşüyen ayaklardan bile farklı bir etkisi olmadığı anlaşılmıştır.

Yeni de bazı eski maddeler vardır ki, karın alanında dolaşımı güçlendirdikleri dolayısıyla da cinsel iktidara yararlı oldukları saptanmıştır.

Bilginler afrodizyak denen bu maddelerin etkisi konusunda da görüş birliği içinde değildirler. Kereviz, mantar, midye, yumurta, havyar gibi yiyecekler içerdikleri hormon ile gerçekten etkilidir. Söylenti kahramanı Kazanova'nın her aşk gecesinden önce, 50 adet istiridye yediği anlatılır. Tüm abartmalar bir yana yediğimiz elma ya da marul salatasında da aynı etkiler bulunmaktadır.

Önceden Avrupa'da revaçta olan Yohimbin maddesi Afrika'da bir ağaç kabuğundan elde edilmektedir. Erkek ve kadının organlarında kan dolaşımını güçlendirdiği kanıtlanmıştır. Ancak yohimbin yüksek dozda kullanıldığı zaman tehlikelidir.

Damlalar, şeker, bitki özleri ve şuruplar şimdi hemen her yerde bulunan seks mağazalarında bolca satılmakta, ilanlarla her türlü yayın organlarında reklamı yapılıp posta aracılığıyla gönderilmektedir. Tüm bu maddelerin etkisi normal bir fincan kahveden fazla değildir. En önemli etki insanın kendi inancıdır.

Himalayalarda yaşayan geyikten elde edilen mokus adı verilen güçlü bir koku kadar, bazen bir ter kokusu veya sperma kokusu da cinsel açıdan aynı şekilde uyarıcıdır. Anfetamin, marijuana, esrar, kokain ve eroinin de cinsel uyarıcılar olduğu öne sürülmektedir. Exctasy de bu anlamdaki uyuşturucu maddelerden biridir. Bunların tehlike ve zararı elbet de tahrik tarafını düşündüremeyecek kadar korkunç ve önemlidir. Cinsel organlar bölgesinde hassasiyet uyandıran bazı merhemler de etkili bulunmuştur.

Özellikle eşler kullanırken birbirlerine yardımcı olunca daha da etkili olmaktadır, iştah dişin altındadır diyen atasözü gibi kişi ilişkide bulundukça cinsel gücü de artmaktadır. Yine de iktidarsızlığa karşı bazı doğal maddelerin yararlı olduğu gerçektir. İlerleyen tıpla birlikte viagra ve benzeri ürünlerde cinsel isteği arttırıcı yapıya sahiptirler.