7 Ekim 2012 Pazar

Çiğ Besinler

Sponsorlu Bağlantılar:

ÇİĞ BESİNLER


Bazı insanlar sağlıklarını en iyi şekilde korumanın pişmemiş çiğ besinlerle sürdürüleceğine inanırlar. Bu bir tür inanmak meselesidir. Beslenme uzmanları da meyveler ve diğer bitkilerin değerini pişirmek veya dondurmakla kaybettiğine inanıyorlar. Pişen veya dondurulan sebze ve meyveler, madensel tuzlar, vitaminler ve diğer yararlı elementler açısından asla taze ve çiğ besinler kadar koruyamıyorlar. Çiğ besinler, dikkatle hazırlanmalı, yemeden önce içinde bulunabilecek ufak tohum ve kurtların salatalara ve diğer yemeklere karışmamasına özen gösterilmelidir. Bunun en iyi yöntemi yeşillik ve diğer sebzeleri 10 dakika tuzlu su içinde bırakmaktır. Bu sebzelerin çeşitli baharatlarla lezzetlendiren çiğ besin meraklıları, asla tuzlamamayı tavsiye ediyorlar. Her sebze de, örneğin, taze fasulye gibi çiğ olarak yenemez. Bazılarında hafif dozda zehir de bulunabilir ve ancak pişince kaybolur. Çiğ besincilerin yedikleri tek besin kepekli ekmektir.