26 Ekim 2012 Cuma

Koitus

Sponsorlu Bağlantılar:

KOITUS (CİNSEL İLİŞKİ)
Latince, birlikte yatmak anlamı taşıyan koitus, klasik ansiklopedilerde cinsel ilişki anlamında kullanılır.

Koitus, cinsel ilişkinin pozisyonu ne olursa olsun hepsine birden verilen Latince isimdir.

* Koitus Inter Femora
Kızlık zarı bozulmadan ilişkiye girme olayına denir. Bu pozisyonda erkek kadının kapalı uylukları üzerinde boşalır. Buna petting ileri flört adı da veriliyor. Erkeğin organı kızın bekaretini bozmasa bile bazen bu durumda hamile kalındığı saptanmıştır.

* Koitus interruptus
Onanizm diye de anılır. Çok eski bir zamandan kaynaklanan bu ilişki şekli hamileliği önlemek amacıyla uygulanır. Tarihi bir kişiliği olan Onan, töreye göre kardeşinin dul karısıyla ilişki kurmak zorunda kalınca, çocuk yapmamak için ilişkinin sonunda çekilip spermlerini toprağa dökmüştü. O zamandan bu zamana milyonlarca erkek, "Sen merak etme ben dikkat ederim!" demiş, milyonlarca kadın da bu şekilde hamile kalmıştır. Çünkü erkek sözünü ya geç ya da hiç tutamamıştır. Böyle bir uygulama hem erkeğin sağlığı açısından hem de hamileliğin önlenmesi açısından çok kuşkulu bulunmaktadır. Çünkü normal ilişki sırasında, erkek tam deşarj olmadan da kadını hamile bırakması olasıdır.

* Koitus Saksonikus
Erkeğin cinsel ilişki sırasında dışarı boşalmasını frenlemek için uygulanan pratik değeri pek bulunmayan bir yönteme saksonya usulü ilişki denir.

Bu şekil eskiden hayat kadınları tarafından çok tutulurdu. İdrar kanalı penisin kökünden bir veya iki parmakla tutulup sıkılırdı. Böylece boşalan spermlerin dışarı çıkacak yerde mesanenin içine akması öngörülürdü.

Prensip olarak amaca ulaşılıyordu. Ancak böyle bir sıkıştırmanın sağlık açısından zararı bir yana, doğum kontrolü açısından da başarısı çok tartışmalıdır. Çünkü erkeğin spermlerinin bazıları daha tam deşarj olmadan da az miktarda fışkırtılmaktadır.

* Koitus vestibularis
Vestibül (Dehliz), girişin ön kısmı anlamında kullanılan bir sözcüktür. Yine kuşkulu bir ilişki şekline bu isim verilir. Amaç kızın bekaretini korumaktır. Erkeğin organı kızın organının çok küçük kısmına ön kısmına bekaret zarını zedelemeden girer.