17 Ekim 2012 Çarşamba

Senkro Enerji

Sponsorlu Bağlantılar:

SENKRO ENERJİ
Eskiden gözünde gözlükler, kafasında kulaklıklar, bilgisayar başında oturup sözde "hiper" gerilim atma seansları yapan kişilere rastlanmaktaydı. Uzun zamandır özledikleri bir duruma programlanan, birkaç dakika içinde ulaşmayı umarlardı. Yoga ve otojen eğitim yoluyla öngörülen huzura ulaşmak için bazen yıllar gerekmektedir.

Tina Turner ve Michael Jackson'un da zamanında bu yola başvurdukları söylenmektedir. Onlarla birlikte milyonlarca Amerikalı bu amaçla bilgisayarın başında otururlardı. "Mind machines" (zihin makineleri) ile kendilerine enerji yüklemek istemektedirler. Avrupa'da da aynı amaçla hizmet veren ilk stüdyolar açılmaya başladığı sırada reklamlarında "Einstein'in saatlerce zamanda gerçekleştirdiklerini, siz burada yarım saatte elde edersiniz" gibi sloganlar kullanmaktaydılar.

Senkro enerji toplama, şu varsayıma dayanmaktadır: İnsan beyni elektrik dalgaları yayınlamaktadır. Bu dalgalar, stres halinde daha hızlı, sakin durumda daha yavaştır. Mega-Brain computer (Mega beyin bilgisayarı) akustik sinyallerini güçlendirerek veya zayıflatarak bu dalgaları hızlandırmakta ya da yavaşlatmaktadır. Bu sırada bilgisayara ayarlanmış ışınlayan bir gözlük etkiyi güçlendirmektedir. İsteyen kişiler eden buna ilaveten Tibet müziği de dinleyebilirlerdi. Beyini dinlenmesi gerektiği sırada koşturan bu yöntem zararsız olarak kabul edilemezdi. Almanya'da, Psikologlar Derneği, henüz tam olarak incelenip, anlaşılamayan bu sistem konusunda uyarıda bulundular. "Beyin dalgalarıyla oyun oynanmaz" diye uyardılar. Beyin hassas ve tahrip olması durumunda geri dönüşü imkansız bir organdır. Bu sebeple beynimize kötü etki edecek her türlü ortamdan uzak durmalı, henüz kesinliği ve yan etkisi bilinmeyen hiçbir tedavide kendimizi deneysel amaçlı kullandırmamalıyız.