20 Ekim 2012 Cumartesi

Alerji

Sponsorlu Bağlantılar:

ALERJİ
Alerjinin anlamı, vücudun kendisine yabancı (alerjen) maddelere karşı aşırı hassasiyet göstermesidir.

Bazı insanlar vardır ki, bunlar için küçük bir arı sokması bile ölüm tehlikesi oluşturur. Bazıları ise, yakınlarında bir kedi bulununca boğulacak gibi olurlar. Avrupa'da her 10 insandan birisi alerji hastasıdır. Alerji bazen çilek yedikten sonra vücutta ortaya çıkan döküntü gibi, bir aşk gecesinin ardından da belirivermektedir. Bazı kadınlar erkeğin spermine karşı bile alerji hissederler.

Alerji alanında uzman doktorlar, rahatsızlığa neden olabilecek binlerce madde tanıyorlar. Ancak alerji tek bir ilaçla tedavi edilmiyor, türleri gibi tedavileri de çeşitlidir. Örneğin saman nezlesine karşı antihistamin, astıma karşı ise beta-sempatikomimetika ilacı kullanılır. Doktor aynı zamanda hastanın aşırı duyarlılığını da en alt düzeye indirmek için çalışır. Öyle ki vücudun artık, her çiçek tozuna karşı duyarlı olması istenir. Kişi hayatı boyunca yaşam kalitesini düşürmemek için bu ilaçları almak zorunda kalır.

Avrupa'da alerjik insanlar ve astımlılar dernek kuracak kadar çok sayıya ulaşmış bulunuyorlar ve aralarında yardımlaşmaktadırlar.