21 Ekim 2012 Pazar

Göğüs

Sponsorlu Bağlantılar:

GÖĞÜS
Latince'de mamma olarak adlandırılır. Göğüsler, süt bezleri, yağ ve bağlaç dokularından oluşur.

İnsanları kadının göğüsleri kadar ilgilendiren başka bir organ hemen hemen yoktur. Şekillerine elma, istiridye, armut, tomurcuk gibi isimler takılmıştır.

Göğüsler bebekler için hayat, erkekler için şehvet kaynağı olmuştur. Göğüslerin giysi altında gizlendiği hallerde de şekillerinin vurgulanması kaçınılmaz olmuştur.

Bazen baştan çıkarıcı, bazen saygı uyandırıcı göğüsler, siyasete bile karışmıştır. Tarihte Venedikli Doçlar Konseyi aldığı kararla kadınların göğüsleri açık gezmesini kararlaştırmıştır. Böylece erkeklerin siyaset yerine başka şeyle uğraşması öngörülmüştür. Kral Salamon'un sevgilisi Sulamit'e yazdığı şiirde, "Senin göğüslerin güller altında otlayan ikiz ceylanlar gibidir" diyordu. Ortaçağ rahipleri ise, bazen t-cennet elmaları dedikleri göğüsler için, bazen de şeytan işi diye lanet yağdırıyorlardı.

Yunanlılar için göğüs ve memeler ikinci sınıf yerlerdi. Çünkü Yunanlılarda en erotik yer olarak kalçalar değerlendirilirdi. Kızlar göğüslerini yarasa kanı ve ezilmiş renkli salyangoz ile ovarak küçük kalmasını sağlarlardı.

19'uncu yüzyılda, doktorlar Almanya'da Dachau ve Tirol bölgesinde süt bebeklerinin neden diğer yörelerden iki kat daha fazla öldüğünü araştırdılar.

Sonuçta, kadınların göğüslerini Dachau'da yosunlarla Tirol'de ise yıllardır tabak şeklinde tahta plakalarla sıkıştırdıkları anlaşıldı. Bu nedenle bebeklerine yeterince süt veremiyorlardı.

Günümüzde göğüslerin şekillendirilmesi için çeşitli pomatlar ve merhemler kullanılmaktadır. Aynı zamanda masaj da uygulanmaktadır. Ancak göğüslerin şekil ve boyutları kişinin doğal özelliğidir.

Sadece estetik cerrahlar göğüsleri büyütüp küçültme olasılığına sahiptir. Sarkık göğüslere jimnastiğin büyük yararı vardır.

Her göğüs hatta erkek göğüsü bile erotik hassas bir bölgedir. Özellikle, göğüs uçlarında birçok sinir vardır. Dokununca tepki gösterir. Bazı kadınlar, göğüs uçlarının yumuşak şeklinde okşanması veya ağızla temasıyla tatmine ulaşırlar.