31 Ekim 2012 Çarşamba

Ereksiyon

Sponsorlu Bağlantılar:

EREKSİYON


Latince (Erectus) dik sözcüğünden kaynaklanır. Erkek cinsel organı penisin dik durması haline tıpta bu isim verilir. Cinsel tahrik erkekte bir dizi hormonlar ve bedensel mekanizmayı harekete geçirir, böylece organ sertleşerek dikleşir. Bu olay peniste bulunan şişici bölümlerin kanla dolmasıyla gerçekleşir. Bu arada organ daha kalın ve daha uzun bir hal alır. Boyu yaklaşık 6 santimetre daha uzar.

Ereksiyon olayı süt bebeklerinde de izlenir. İleri yaşlarda gerileme olur, yine de 80 yaşında erkeklerde de ereksiyon mümkündür. Yaşı 20 ile 40 arası erkekler sabah uykudan uyanırken haftada 2 kez organının kendiliğinden dikleştiğini görürler.

Ereksiyon ne kadar sürer?
Bu durum kişiye göre değişir ve farklıdır. Ancak ilişkiden sonra hemen tüm erkeklerin organında damarlarda kan birikimi sona erer ve organ eski normal durumuna girer.

Kadınlarda da cinsel tahrik sırasında ereksiyon olayı yaşanır. Ereksiyonu gerek erkeklerin, gerekse kadınların sırtında bulunan parasempatik refleks merkezi yönetir. Ereksiyon olayında kadınlarda sadece klitoris ile meme uçları dikleşir.

Aramalar: ereksiyon nedir? ereksiyonun anlamı ne? ereksiyon nasıl olur?