27 Ekim 2012 Cumartesi

Sağlıklı Beslenme

Sponsorlu Bağlantılar:

SAĞLIKLI BESLENME


Günümüzde sağlıklı beslenme ya da rejim için sayısız reçeteler sunulmaktadır. Batılı dillerde, örneğin Hollywood diyeti gibi birçok çeşitli isimlerle anılmaktadır. Tekdüze rejim yerine karışık listelerden olanlar daha çok ilgi çekiyor. Rejim listelerinde albümin, yağ ve karbonhidratlı besinler yasaklanmaktadır. Rejimler genellikle geçicidir, çoğu kez bünyeye bir tür oyun oynamak gibi etki yapmaktan ileri gitmemektedir. Daha sonra eski durum ile yeni durum arasında bir geliş gidiş başlar, her şey eski halini alır.

Kişi bir veya iki kilo vermek istediği zaman hafta sonu rejimleri tavsiyeye değer. Oldukça kilo fazlası olanlar sadece hafta sonu rejimlerinden fazlaca yarar görmezler. Esaslı şekilde kilo kaybı için beslenme alışkanlıklarını temelden değiştirmek ve uzun vadeli olarak değişik türden bir beslenme yöntemi uygulamak gerekir. Ancak böylece kişi kilosunu da muhafaza edebilir.

Sıfır diyet, yani hiç yemek yemeden günde sadece üç litre sıvı alarak uygulanan rejim, ancak daha sonra telafi edici bir program da uygulamak şartıyla gerçekleştirilebilir. Telafi süresi 1 ile 2 haftadır. Bu süreç içinde bağırsakların yeniden normal çalışması sağlanır. Bundan sonra miktarı azaltarak uzunca süre karışık besinler almak akılcı olur. Sıfır diyete yeniden başlamadan doktor muayenesi ve onayı şarttır.