Günde 5 gram tuz insana yeterlidir. Fakat normal olarak aldığımız günlük tuz miktarı 15 gramı bulmaktadır. Sağlık açısından bunun en üst sınır olması gerekir. Çünkü insan idrar yoluyla günde ancak bu miktar kadar tuz atabilir. Beslenme uzmanları çok eskiden beri hep aşırı tuzlu yemekler yememizden şikayetçi olmuşlardır. Çünkü önemli olan farkında olmadan alınan tuzun miktarıdır. Kahvaltıda yumurtasına tuz koyarken dikkatli davranan birisi, birkaç dilim sucuk yemekle günlük dozu fazlasıyla aşabilir. Özellikle yüksek tansiyona yatkınlığı olan aşırı kilolu kişiler, tuza karşı çok dikkatli olmak zorundadırlar. İyotlu tuz guatr hastalığını önleyen önemli bir faktördür.
8 Ekim 2012 Pazartesi
Günlük Tuz İhtiyacımız Nedir?
Sponsorlu Bağlantılar:
TUZ
Günde 5 gram tuz insana yeterlidir. Fakat normal olarak aldığımız günlük tuz miktarı 15 gramı bulmaktadır. Sağlık açısından bunun en üst sınır olması gerekir. Çünkü insan idrar yoluyla günde ancak bu miktar kadar tuz atabilir. Beslenme uzmanları çok eskiden beri hep aşırı tuzlu yemekler yememizden şikayetçi olmuşlardır. Çünkü önemli olan farkında olmadan alınan tuzun miktarıdır. Kahvaltıda yumurtasına tuz koyarken dikkatli davranan birisi, birkaç dilim sucuk yemekle günlük dozu fazlasıyla aşabilir. Özellikle yüksek tansiyona yatkınlığı olan aşırı kilolu kişiler, tuza karşı çok dikkatli olmak zorundadırlar. İyotlu tuz guatr hastalığını önleyen önemli bir faktördür.
Günde 5 gram tuz insana yeterlidir. Fakat normal olarak aldığımız günlük tuz miktarı 15 gramı bulmaktadır. Sağlık açısından bunun en üst sınır olması gerekir. Çünkü insan idrar yoluyla günde ancak bu miktar kadar tuz atabilir. Beslenme uzmanları çok eskiden beri hep aşırı tuzlu yemekler yememizden şikayetçi olmuşlardır. Çünkü önemli olan farkında olmadan alınan tuzun miktarıdır. Kahvaltıda yumurtasına tuz koyarken dikkatli davranan birisi, birkaç dilim sucuk yemekle günlük dozu fazlasıyla aşabilir. Özellikle yüksek tansiyona yatkınlığı olan aşırı kilolu kişiler, tuza karşı çok dikkatli olmak zorundadırlar. İyotlu tuz guatr hastalığını önleyen önemli bir faktördür.