1 Ekim 2012 Pazartesi

Protein

Sponsorlu Bağlantılar:

PROTEİN
Yunanca (Protos) albümin sözcüğünden kaynaklanır. Protein bütün yaşamın albüminden oluşan yapı taşlarıdır. Karbonhidrat, hidrojen, oksijen gibi önemli maddeleri içerir. Bunlar bünyemizin temel besin maddeleridir. Aminoasit dizileri tarafından üretilir. Birçok hormon ve fermentlerin protein sınıfına dahil oldukları kabul edilir. Toplam olarak 25 türü vardır. Aminoasitler organik olmayan maddelerden sadece yeşil bitkiler tarafından üretilebilir. İnsanlar ve hayvanlar, bunları sebze, et, yumurta gibi besinlerle almak zorundadırlar. Protein yoksunluğu sadece fiziksel ve ruhsal rahatsızlıklara yol açmakla kalmaz, kasların da zayıflamasına, direncin azalmasına, büyüme rahatsızlıklarına, kansızlık, dolaşım rahatsızlıkları, depresyon, hatta cinsel iktidarsızlığa yol açar.

Saç dökülmesi, yüzde erken karışıklıklar, erken ihtiyarlama, vücutta yağ birikimi de protein yoksunluğundan kaynaklanabilir. Amerikalı bilim adamlarının yaptıkları araştırmalara göre, insanın protein kaynaklarının yüzde 60'ını bitkiler (Sebze, tahıl), yüzde 40'ını ise, hayvansal besinler oluşturmaktadır.

Normal protein alan bünyede cilt zindeliğini, özgün halini daha uzun süre korur, saçlar daha uzun ömürlü olur, tırnaklar daha sağlam olur, kısacası kişi daha uzun süre genç kalır. İnsan daha kolay ve çabuk düşünebilir, güçlükleri daha kolay aşar. Protein hapları ve protein ihtiva eden ürünler hemen her yerde satılmaktadır. Genelde kahvaltı da proteine ağırlık verilmektedir.