11 Ekim 2012 Perşembe

Schroth Diyeti

Sponsorlu Bağlantılar:

SCHROTH REJİMİ
Metabolizma rahatsızlıkları, aşırı şişmanlık ve romatizmaya karşı (1800-1856) yılları arasında yaşayan Johann Schroth'un özel perhizi uygulanır. Günümüz perhizleri, bundan çok daha kolaydır. Günümüzde hala bu yöntemin çok yararlı olduğuna yemin eden birçok insanlar bulunmaktadır.

Bu rejimin sadece bedeni değil, ruhsal yapıyı da sağlamlaştırdığını söylemektedirler. Rejim sırasında haftada 2 gün kuru, 2 gün az sıvı, 2 gün de çok sıvı besinler alınır. Hafta böylece bölündükten sonra, kuru besin günlerinde buğday kırması ya da yulaftan yapılmış bir bulamaçla birlikte iki dilim kepekli ekmek yenir, hiçbir şey içilmez. Az sıvı alınan günlerde günde 1,5 litreyi aşmamak üzere sebze suyunun yanı sıra iki dilim kepekli ekmek ile kurutulmuş meyveler yenir. Fazla sıvı alınan günlerde ise, günde 2,5 litre sebze suyu veya çay ile bir dilim kepekli ekmek yenir. Bu arada vücudu nemli tutan salgılar kullanılması zorunludur.

Schroth rejimi ile tedavi edilen gut hastalığı ya da kronik kas rahatsızlıklarında, hasta istediği kadar kuru peksimet ile irmik bulaması veya yulaf ezmesi yiyebilirdi. Bu sırada vücut her tarafından 2 saat süreyle ıslak bezlerle sarılır.