31 Ekim 2012 Çarşamba

Erojen ve Erotojen Alanlar

Sponsorlu Bağlantılar:

EROJEN VEYA EROTOJEN ALANLAR
Yunanca (Eros) aşk ve (Gennan) üretme, etkinlik sözcüklerinden kaynaklanır. Vücudun dokunulduğunda, özellikle şehvet duygulan oluşturan kısımlarına tahrik alanları denir.

Sevgili için vücudun tepeden tırnağa kadar her tarafı tahrik alanıdır. Erojen alan yine de kişiden kişiye değişen bir konudur. Yaşlılık aşamalarında da değişkenlikler olur. Yeni doğan çocukta cildin her tarafı henüz hassastır. Buna cildin "Kütan" aşaması denir. Daha sonra hassasiyetin büyük bölümü cildin öbür kısımlarına dağılır. Ağız (oral aşama), bağırsak çıkışı (anal aşama), nihayet buluğ (ergenlik) çağında cinsel organlar alanı (genital aşama) hassaslaşır. Erkekte en çok tahrik olan yer penisin alt tarafı, özellikle baş kısmının altı, husye (yumurta torbası) ile organın diğer kısımlarıdır.

Kadında ise, cinsel organın iç ve dış dudakları, klitoris, boşluk kısmı, venüs tepesidir. Bazı vücut kavitelerinin çevresi de dokunmaya karşı olağanüstü hassastır. Ağız, göğüs uçları, göbek, kulaklar da aynı şekilde tahrike elverişlidir. Ancak bu noktalardan şehvet duymak, zevk alabilmek için önce eşlerin ruhsafaçıdan buna hazır olması şarttır.

Aramalar: cinsel haz noktaları nerelerdir? kadınlar ve erkeklerin zevk aldığı noktalar nelerdir? cinsel haz bölgeleri hangileridir?