Ağız kokusu rahatsızlığı, genellikle KBB Doktorlarına başvurulduğunda ortaya çıkmaktadır. Ağız kokması rahatsızlığı, bebeklik veya çocukluk döneminde başlamayarak genellikle yetişkinlik dönemine girildiğinde başlamaktadır.
Ağız kokusunun ortaya çıkmasına sebep olan nedenlerden en önemlisi de sinüzitin oluşmasıdır. Sinüziti olanların sarı ile yeşil arasındaki bir renk tonuyla kalın yapıda oluşan akıntının geniz bölgesine akmasıyla meydana gelir. Bu akıntının iltihaplı olarak akmasıyla nefesteki pis kokulara kısaca ağız kokusu rahatsızlığına yol açar.
Ayrıca bademcik iltihaplanması da katı kıvamlı yapıyla bir akıntı oluşturur ve bu akıntı da ağız kokusuna sebep olabilmektedir. Bunların haricinde diş ve diş etlerindeki hastalıklar (diş çürümesi, diş etlerinin çekilmesi vb.) kötü kokma yapabilir. En önemli boyutu ise istenmeyen kitle / tümör gibi etkenlerle solunum yollarında oluşan ciddi rahatsızlıklar sebebiyle boğaz ve ağız bölgelerinde kokmaya sebebiyet verebilmektedir. YAZININ DEVAMINA GİT
Sponsorlu Bağlantılar:
Ağız kokusunda tedavi yöntemleri ise çoğunlukla ilaç ile yapılmaktadır. Fakat ciddi boyutlara ulaşabilen solunum yollarındaki rahatsızlıklarda tedavi yöntemleri de çeşitlenmektedir. Ağız kokusunu giderebilmek için öncelikle diş fırçalamalarını düzenli bir şekilde yapmanız olacaktır.