22 Ocak 2013 Salı

Mide Yanması İçin Şifalı Çaylar

Sponsorlu Bağlantılar:

MİDE YANMASI İÇİN ŞİFALI ÇAYLAR

Midenin besinleri parçalamak için kullandığı mide asidi her ne kadar muazzam derece kuvvetli bir kimyasal olsa da, midenin kendi içinde bulunan ve mukus adı verilen bir salgı mide duvarlarının bu asitten etkilenmemesini sağlar. Mide yanması olarak ifade edilen sorunların büyük bir bölümü yemek borusundan yukarı mide asidi çıkmasıyla ilgilidir ki, mide borusunda midede olan bu tür bir koruma mekanizması bulunmamaktadır. Ayrıca midenin kendi dokusunda da meydana gelen yaralar mide asidinin bu bölümü etkilemesini ve kişinin muazzam derecede şiddetli yanma hissi yaşamasını ve ağrı çekmesini sağlayabilir. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Eğirotu, Tarhun, Ebegümeci ve Üzüm gibi bitkilerin mide yanmasına iyi geldiği uzun süredir bilinmekte ve bu tür doğal çözümler birçok farklı toplumda yüzyıllardır kullanılmaktadır.

mide yanmasına iyi gelen şeyler

Şifalı çayların en çok tercih edilenlerinden ve mide yanmasına en iyi gelenlerinden biri de adaçayı bitkisiyle hazırlanan bitki çaylarıdır. Bitkinin sıcak suya birkaç tutam atılması ile demlenen adaçayı çayı, doğal bir iltihap gidericidir. Benzer şekilde Melisa bitkisi ile hazırlanan bitki çaylarının da mide üzerinde şifalı etkiler yarattığı saptanmıştır. Mide ülserinin tedavisinde destek amaçlı olarak üzüm de kullanılabilmektedir. Ancak bu tür çözümler aramadan önce hekime başvurulması ve doğal çayların “hekim tavsiyesi doğrultusunda” kullanılması gerektiği de unutulmamalıdır.