22 Ocak 2013 Salı

İmplant Diş

Sponsorlu Bağlantılar:

İmplant Nedir?
implant diş

İmplantlar basitçe titanyumdan yapılmış vidalardır. Eksik olan dişlerin estetiğini tekrar sağlamak için çene kemiğine yerleştirilen diş kökleridir. Titanyum vücuda dost bir metaldir ve hiçbir reaksiyona sebebiyet vermez. Bugüne kadar kayda geçmiş bir reaksiyon tespit edilmemiştir.

Bugün kullanılan yapı itibariyle çoğu vida şeklinde ve uca doğru daralan kök formunda implantlar yapılardır. Bunlar vida şeklinde kemiğin içerisine yerleştiriliyor ve yaklaşık 2-3 ay içerisinde kemikle entegre olarak kaynaşıyor. Buna osseo entegrasyonu denir.

Köprü ve protez yöntemlerine göre konuşma ve çiğneme hareketlerinde implantlar daha iyi bir sonuç sağlamaktadır.

Günümüzde implant diş yöntemi giderek artmakta, doğal görünümü ve diğer yöntemlere göre daha sağlıklı olması implant yöntemini öncelikli seçim haline getiriyor. Kullanılan çok fazla implant markası ve değişen fiyatları bulunmaktadır. Ancak bu yöntemin uygulanma şekli aynıdır. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Uygulanma Yerine Göre İmplantlar

Subperiostal implant: Çene kemiğinin içerisine girmeden diş eti dokusunun altına yerleştirilen ve günümüzde tercih edilmeyen bir yöntemdir.


Transosseöz implant: Alt çeneye uygulanan ve kemiğin içerisine yerleştirilen bir yöntemdir. Ağız dışı cerrahi yöntemle yerleştirilir ancak başarı oranı düşük bir yöntemdir.

Endosseoz implant: Ağız içi cerrahi yöntemle yerleştirilir. Günümüzde en çok uygulanan implant türüdür.
implant diş nedir