19 Ocak 2013 Cumartesi

Kalp Rahatsızlığı Olanlar Nasıl Beslenmelidir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kalp Rahatsızlıklarında Beslenme
Damar kireçlenmesi, tansiyon yüksekliği gibi sağlık sorunları insanlar bilinçli olup sağlıklarına dikkat etmedikleri sürece devam edecektir. Çünkü birçoğumuzun beslenmesinde B vitaminleri grubunun tamamı alınmamaktadır. B grubu vitaminleri birden fazla vitamini kapsar. Etkileri özellikle birlikte çalışmalarındadır. Birden fazla B vitamini alınırsa diğer vitamin ihtiyacı derhal artar. Binlerce insan B vitamininin ucuzlarından olan Thiamin, Riboflavin, Niacin, asit pantothenat gibilerini almaktadır. Milyonlarca insan Thiamin ve Niacin li sözde besleyici ekmekten yemektedir. Bu suretle daha önemli ve pahalı olan Betain, Cholin, Biotin, folik asit ve paraamino benzoe asidi gibi vitaminlere ise ihtiyaçları artmaktadır.

B vitaminlerinin hepsini birlikte içermeyen vitamin hapları alarak bu açığı kapatmaya çalıştığınız takdirde, damar sertliği artacak ve dolayısıyla yüksek tansiyona sebep olacaktır. Bu sebeple, tek başına B vitaminlerinin hap yerine, yemeklerle temin edilmesi çok önemlidir.

Yüksek tansiyon, damar sertliği ve anormal kalp faaliyetleri şikayeti olan hastalar için, en iyisi sürekli olarak yağsız rejim takip etmektir. Hepsinden önce uygulayacağınız bu diyette B vitaminlerinden Cholin, Betain, Jnositol'ü ihtiva eden yiyecekler bulunmasına dikkat edin. Bunlar vücutta yağ tüketimini kısar ve damar duvarlarında kolesterol birikmesini engeller. B vitaminleri bakımından fakir fakat yağı çok yemekler yendiği zaman, damar sertliğinden kaynaklı hafif kalp bozukluklarını, üç ayı geçmeden en kötü neticelerin takip etmekte olduğu bugün bilinen gerçeklerdendir. Belki de bu dikkatsizlik ya toplanmak istemenizden, yahut başka bir rahatsızlığınız dolayısıyla yağlı yemeniz kararlaştırıldığından, sizin de bu esnada hiç vitaminlere önem vermemenizden ileri gelmiştir.

Hayvani yağlarla, yumurta, et, balık ve kanatlı hayvan yağlarında kolesterin (kolesterol) pek boldur. Önceleri kolesterini yalnız yağlar yapar sanılırdı. Halbuki durum gösteriyor ki vejeteryanlar arasında da kolesterini yüksek olanlar çıkmaktadır. Sebebi, salatalarda kullandıkları bitkisel yağlar, mayonezler, fındık ya da cevizden yapılan yemeklik yağlardır. Her ne kadar bunlar kolesterin ihtiva etmeseler de, vücut aldığı yağlardan sonra kolestirini imal etmektedir. Onun için damarlarınıza kolesterin birikmesine engel olmak üzere, yemeklerinizde B vitaminleri bulundurunuz. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Kanınızda kolesterin olup olmadığını anlamak için sık sık doktora giderek tahliller yaptırın.
Yüksek tansiyonlulara çok önceden albüminli maddelerden çekinmeleri tavsiye edilirdi. Bunlar sonraki dönemde gelen araştırıcılar tarafından reddedilmiştir. Proteinli gıdalar aslında düşük tansiyonları normale çıkarır, fakat anormal bir yükseklik meydana getirmez. Aksine, protein alınması ile kan damarları daha da kuvvetlenir. Fakat yumurta, peynir yağları ve yine yağlı etler kolesterin ihtiva ettiğinden, bunların yerine tam bir yağsız protein kaynağı olan bira mayası, süt tozu, beyaz peynir (yağsız), yağsız et ve balığı koyabilirsiniz. Tuza da çoğu insan düşman gözüyle bakmaktadır. Oysa tuz, vücudun sağlıklı kalabilmesi için gerekli maddelerden biridir. Ancak çok miktarlarda alındığı takdirde tansiyona etki etmektedir. Abartmadan çok az tüketilmelidir. Sofrada tuzluk konulması ve sonradan yemeklere tuz ilave edilmesi yanlış bir harekettir.

Yüksek tansiyonlular için diğer diyet kurallarını uygulamak gerekir.

C vitamini normal olarak damarların esnekliğini ve kuvvetlenmesini temin ettiği için mutlaka alınması gerekir. Alkollü içeceklerden uzak durulması gerekir. Yine yemek yediğimiz sırada tansiyon yükseleceğinden üç ana öğünde yemek yerine sık sık az miktarlarda altı defa yemek daha yerinde bir davranış olur.