31 Ocak 2013 Perşembe

Hamilelikte Cilt Sorunları

Sponsorlu Bağlantılar:

HAMİLELİKTE CİLTTE MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER
HAMİLELİKTE KAHVERENGİ LEKELER

Gebelik sırasında kadının yüzünde sivilce, egzema ve kırışıklıklar bulunmaz. Öte yandan, bazı kadınların ağız ve burun çevresinde kahverengi lekeler (pigment lekeleri) görülür. Kelebeği andıran bu lekelere, gebelik sisi adı verilir.
hamilelikte cilt lekeleri

Karnın alt kısmındaki orta hat, koyu renkli bir çizgi halini alır; ayrıca, ameliyat yara izleri varsa, bu izler de koyulaşır.

HAMİLELİKTE BEYAZ ÇİZGİLER
Gebe kadınlar, yalnız gebelik süresinde ortaya çıkan bu geçici cilt lekeleri nedeniyle endişeye kapılmamalıdır. Çünkü bu lekeler, doğumdan hemen sonra kendiliğinden kaybolur. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Tıp dilinde "striae atrophicae" adı verilen beyaz çizgilerin oluş nedeni çok daha değişiktir. Rahmin büyümesi sonucu, karın örtüsünde de bir genişleme olur ve karın duvarında beyaz çizgiler belirir. Bunlar, karın duvarının gerilmesi sonucu, derinin elastik liflerinin kopması sonucu meydana gelir. Böyle oluşan yarıkların arasından daha derinde bulunan doku hafif parıltılı bir şekilde görülür. Bu doku, kan yönünden zengindir ve mavimsi beyaz renk almasının nedeni de budur. Karın duvarında oluşan beyaz yarıklar doğumdan sonra tamamen kaybolmaz, beyazımsı çizgiler halinde çok hafif olarak kalır. Kalça kısmında da beyaz yarıklar oluşabilir. Hatta, cildin çok gerildiği yerlerde de bu beyaz yarıkları görmek mümkündür. Hamilelik çatlakları denilen bu lekelerin oluşmasını azaltmak için hamilelik süresince cilt bakımı yapmak çok önemlidir. Sitemizde arama yaparak hamilelikte cilt bakımı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Böylece bu dönemde oluşabilecek sorunları en aza indirebilirsiniz.