31 Ocak 2013 Perşembe

Çocuklarda Ağız Kokusunun Nedenleri

Sponsorlu Bağlantılar:

ÇOCUKLARDA AĞIZ KOKUSU

Çocuklarda ağız kokusu genellikle burundan kaynaklı ortaya çıkar. Çocukların sinüsleri yetişkin bir insanın seviyesine erişene dek sinüs kaynaklı ağız kokuları devam edebilir. Boğaz enfeksiyonu ya da postnazal akıntı (burnun ar­kasından boğaza doğru açılan deliklerden sızan mukus veya irin akıntıları) sebebiyle bu dönemde ağız kokusu çocuklarda daha rahatsız edici düzeylerde olur. Çocuğunuzda böyle bir rahatsızlık var ise bir KBB uzmanına giderek çocuğunuzu tedavi ettirebilirsiniz.
çocuklarda ağız kokusu

Çocuklarda ağız kokusuna sebep olabilecek diğer bir neden de zayıf bir ihtimal de olsa bağırsak parazitleridir. Şerit, kıl kurdu ve tenya gibi bağırsak parazitleri bir miktarda olsa ağız kokusu sebebi olabilirler. Tedavi edilmeleri gerekir. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Ağızda ve dişlerde üreyen mikroorganizmalarda çocuklarda ağız kokusunun diğer sık görülen bir nedenidir. Bu sebeple çocuğunuza erken yaşlarda diş fırçalama alışkanlığını kazandırmanız oldukça önemlidir. 2 yaşından itibaren hatta diş macununu yutmuyor ve diş fırçalamayı doğru bir şekilde yapabiliyorsa daha önce diş fırçalamaya alıştırabilirsiniz. Diş fırçalama dişleri koruduğu gibi ağız kokusunu da önemli şekilde azaltmaktadır. Dişlerini fırçalarken dilini de fırçalamasını sağlayın. Çocuğunuz için kullanacağınız diş fırçasının çok sert olmamasına ve uçlarının yuvarlatılmış olmasına dikkat ediniz.