27 Ocak 2013 Pazar

Hamileliğin 6. Haftasında Neler Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

HAMİLELİĞİN 6. HAFTASI

Artık iki kişisiniz. Vücudunuzda 2 kalp atıyor. Kendinizi çok garip ve heyecanlı hissediyorsunuz. Belki de aynanın karşısında geçtiğiniz 6 hafta boyunca kendinizde oluşan değişiklikleri görmeye çalışıp ilerleyen zamanlarda nasıl görüneceğinizi kestirmeye çalışıyorsunuz. Duygularınız çok karışık. Bi an karamsarlığa düşüp bi an bakmışsınız mutlu oluyorsunuz, her an ağlayabilirsiniz ya da durup dururken kendinizi gülümserken bulabilirsiniz. Bu iyiye işarettir. Hormonlarınızın çok iyi çalıştığını gösterir.

Hamileliğin 6. haftasında artık kıyafetlerinizin beli azıcık oturmaya başlar. Göğüsleriniz irileşmeye devam ediyor ve göğüslerinizin üzerinde kalın mavi çizgiler belirginleşmeye başladı. Bebeğinizde gün geçtikçe büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Bu hafta minik misafiriniz 4-6 mm boylarında ve gittikçe kurbağa yavrusu görüntüsünden sıyrılmaya başladı. Başarılı bir vajinal ultrason yardımıyla onun minicik kalbinin attığını görebilirsiniz. Hatta doktorunuz ileri teknoloji kullanıyorsa kalp atışlarını bile duyabilirsiniz.

Bebeğinizin kollarını ve bacaklarını oluşturacak yapılar belirginleşmeye başladı. Beyni gelişiyor ve beynin sağ-sol bölmeleri belirginleşiyor. Göz retinası belirir, burun delikleri ve ağız boşluğu oluşmaya başladı. Pankreası oluşarak büyüme süreci için gerekli insülini salgılamaya başlar. Solunum ve sindirim sistemini oluşturacak ilk yapılarda belirginleşir.