13 Ocak 2013 Pazar

Erkeklerde Sakal Çıkmaması (Köselik)

Sponsorlu Bağlantılar:

ERKEKLERDE SAKAL ÇIKMAMASI (KÖSELİK)

Bu sorun genellikle erkeksi görünümün tam olmaması ve gerçek yaşından daha genç göstermesidir. İlk olarak küçük kılsız alanların oluşmasıyla kendini gösterir. Bu gibi dökülmeler saç, göğüs gibi vücudun herhangi bir yerini etkileyebilir.
köselik, sakal çıkmaması

KÖSELİĞİN NEDENLERİ

Köselik için birden fazla sebep sayılsa da çok sık rastlanan 2 sebep göz önündedir. İlk olarak psikolojik yani; Üzüntü, sıkıntı, stres, ciddi bir hastalık, depresyon, aile faciaları, kazalar, sınav dönemi gibi zamanlarda kendini gösterir. İkinci İse mantar enfeksiyonu bölgesi kıllarının çıkmasına etken hormonun eksikliği veya yokluğu o bölgede meydana gelecek sakal kökü olmamasıdır. Bununla birlikte köselik genetik bir durum olarak ta karşımıza çıkmaktadır ve bu gibi durumlarda yapılacak çok şey yok gibidir.

KÖSELİĞİN TEDAVİSİ

Hormon eksikliğinde ya da yokluğunda hormon tedavisiyle sakal çıkartılabilir ama bu çok düşüktür. Erkeklerde testosteron hormonu sayesinde sakal çıkar. Hormon tahlili yaptırarak sakal çıkmama nedeninin hormon olup olmadığı anlaşılır. Eğer hastada sakal kökü yok ise tedavi cevap vermez. Genetik sorunlarda yapılan tedavi arasında mezoterapi en çok verim alınabilen bir yöntemdir ve köse olan bölgeyi canlandırmada oldukça başarılı olabilen bir yöntem olarak bilinmektedir.

En etkin çözüm sakal ekimidir. Ekimde enseden alınan kökler sayesinde sakal alanında belirlenen oranda doğal açılarla ekim gerçekleştirilir.