27 Ocak 2013 Pazar

Terenin Faydaları Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

TERENİN FAYDALARI

Sebze bahçenizde bir havuz ya da bir çay olmadıkça tere yetiştirmek hemen hemen imkansızdır. Çünkü tere kumlu ve ıslak toprakları sever. Çok yararlı bir bitkidir. Tereyi yemeden önce çok iyi yıkamak gerekir. Çünkü hayvanların otladığı yerlerde yetiştirilen terede vücuda zararlı olabilen kurtlar bulunabilir. En iyisi de tereyi pişirip yemektir. Ama kendi elinizle, hayvanların girmediği bir bahçede yetiştirdiğiniz terenin hiç bir tehlikesi yoktur.
terenin faydaları

Solucan tehlikesinden ötürü tereden vazgeçmek doğru olmaz. Tere, vitamin yönünden özellikle C vitamini yönünden pek zengindir. A, B2, E ve PP vitaminleri de ihtiva eder. Ispanak dediğimizde hepimizin aklına demir gelir fakat tere demir bakımından ıspanaktan daha zengindir. İyottan yana da zengin olduğu gibi, fosfor, manganez, bakır gibi diğer madensel tuzları da barındırır. İyi bir kabızlık gidericidir.

İştah açıcı olmasından ötürü zayıflıktan şikayetçi hastalara tavsiye edilir. Deri hastalıklarında, kan dolaşımı bozukluklarında da yararlıdır.

Sabahları İçilen bir bardak tere suyu mükemmel bir iştah açıcı ve güç vericidir. Organizmayı harekete geçirir. Eğer terenin tadı fazla keskin gelirse, baharatını azaltmak için başka sebzelerin suyuyla da karıştırılabilir. Sıkılmış bir baş soğan suyuyla tere suyu birlikte içilecek olursa son derece güzel bir ten sağlar. Kadınlara güzellik verir.

Kronik bronşit ve diğer göğüs hastalıklarında, balgam sökmek için tere yenilmesi tavsiye edilir. Göğüs anjininde de yararlıdır. Öksürüğü keser. Bu gibi hastalar suyunu içmelidirler.

Nedeni bilinmeyen baş dönmelerinde eskiden beri tere salatası yemek adet olmuştur. Gerçekten de tere denge sağlayıcıdır.

Damla ve romatizma hastaları için çok şifalı bir bitkidir. Salata, çorba ve su halinde içten kullanılabileceği gibi, ağrıyan yerlere konularak dıştan da başarıyla kullanılabilir.

Diğer yandan, tere suyu bir pamuğa emdirilerek sivilceli yerlere ya da derinin göze hiç de güzel görünmeyen lekeli kısımlarına sürülebilir. Eğer süt gibi beyaz bir teniniz olmasını istiyorsanız, içeriden ve dışarıdan bol miktarda yeşillik almalısınız.

Terenin Faydaları Devamı:

- Kanı temizler.
- Kansızlığa iyi gelir.
- Kan şekerini azaltır.
- Vücuda zararlı bakterileri öldürür.
- Bağırsak solucanlarını öldürür.
- Terenin suyuyla saç bakımı yapılırsa saçlardaki kepeği ve dökülmeleri önler.
- Kanser hastalıklarına karşı vücudu korur. Bu faydası sayesinde sigaranın vücuda verdiği zararları azaltır.
- Yağ yakıcıdır, zayıflamaya yardımcı olur.

Konuyla ilgili aramalar: terenin faydaları nelerdir?