19 Ocak 2013 Cumartesi

Kalp Pili Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

KALP PİLİ

İnsan kalbi içerisinde sinüs düğümü adı verilen 1-2 mm büyüklüğünde kalbin çalışmasını sağlayan bir elektrik üreteci bulunmaktadır. Bu üretecin herhangi bir nedenden dolayı çalışmaması ve elektrik üretememesi ya da bu üreteçten çıkan elektriğin, hatlardaki bir kopukluk gibi bir sebeple, kalbe doğru bir şekilde ulaşamaması durumunda kalbin çalışmasında bozulma meydana gelir. Aküsü azalmış bir araba gibi aksaklıklar görülebilir. Tabi burada konu insan sağlığı olduğu için konu çok daha önemlidir.

Kalp pili bu tür aksaklıkları gidermek için takılan küçük bir elektrik kaynağıdır. Kalp pili kalbe değil, göğüs duvarına takılır. Kalp pilinin çeşitleri bulunur. Bir kısmı sadece kalbi uyarmaya yarar. Bu uyarı hızı, ön tanımlı olarak ayarlanır ve kalp pili bu sabit hızda kalbi devamlı uyarır. Bazı kalp pilleri ise bir taraftan kalbi dinleyerek doğru çalışıp çalışmadığını kontrol eder ve çalışmadığı durumlarda müdahale ederek kalbi çalıştırmaya yararlar. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Kalbimizin kulakçık ve karıncık bölümlerinden oluştuğunu hemen hemen herkes tarafından bilinir. İşte yine kalp pillerinin çeşitleri arasında bu kulakçıkları ya da karıncıkları çalıştıran türlerde vardır. Bunları ayrı ayrı uyaran kalp pilleri olduğu gibi hem kulakçığı hem karıncığı çalıştıran kalp pilleri de vardır.


Bazı hastalıklardan kaynaklı kalp bozuklukları için takılan geçici kalp pilleri, hastalık tedavi edildikten sonra çıkarılır. Eğer hastalığı tedavi edilemez ve hastanın bu hastalıkla yaşaması gereken bir tablo ortaya çıkarsa bu hastalara kalıcı kalp pili takılır.