25 Ocak 2013 Cuma

Erkeklerin Soyu Tükeniyor!

Sponsorlu Bağlantılar:

ERKEKLERİN SOYU TÜKENİYOR
Erkek neslinin her geçen gün azaldığı iddia edildi. Rus bilim adamlarına göre gerekli önlemler alınmazsa yakın gelecekte erkek nesli büyük bir oranda tükenecek. Bilim insanları erkek genlerinin giderek solmaya başladığını özellikle Rusya’nın bundan çok etkileneceğini iddia etti.
spermin yumurtaya girişi

Kadınların sayıca üstün olacaklarını belirten bilim adamları, günümüzdeki erkek spermlerine bakıldığında iki kapalı ya da üç kuyruklu gibi anormal mutasyon durumların artık sıradan ve sık karşılaşılan hale geldiğini kaydediyor. Rusya Genetik Müdürü Margarita Anşina, geçmişteki genetik değerlerle günümüz değerleri arasında büyük farklılıkların doğduğunu belirtti.

Prof. Şamil Galimov erkek neslinin tükenmesinin hızlandığını ve kadın nüfusunun artmasındaki önemli faktörlerin savaş, kirli çevre ve terör olduğunu belirtti. Aslında bu durumun erkek kromozomlarının dış faktörlere karşı savunmasız olduğunu belirtti. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Zaman içerisinde birtakım mutasyonlar sonucu rekombinasyon özelliğini yitiren Y(erkeklik kromozomu) geçirmiş olduğu mutasyonlar sonucu taşıdığı genlerde hasar gördü. Sonuç olarak bu durum erkeklerin karşısına hayatta kalabilme sorunu olarak ortaya çıktı. Bunun en önemli sebebi olarak görülen ve yenilenebilen olarak ta görülen virüs benzeri DNA parazitleridir.


Bu parazitler yapabildikleri sürece kendilerini kopyalayarak Y kromozomuna ait genleri parçaladılar. Günümüzde bazı erkeklerdeki kısırlığın sebebi olarak ta biliniyorlar.