21 Ocak 2013 Pazartesi

Kalp Pilinin Takılması

Sponsorlu Bağlantılar:

KALP PİLİNİN TAKILMASI
Kalp pili takma operasyonuna başlanıldığında ilk olarak köprücük kemiği altında bulunan bölge steril bir şekilde temizlenir ve buradan 3-4 cm boyunda bir kesi yapılarak bu bölgeye kalp pili yerleştirilir. Kalp pili çoğu insanın düşündüğü gibi kalbe değil bahsettiğimiz bu bölgeye takılır. Kalp cerrahı açtığı bu kesinin altında bir cep oluşturur ve kalp pilini buraya yerleştirirler. Bu işlemin öncesinde, kalp pili ile kalbin arasındaki bağlantıyı gerçekleştirecek kabloları radyolojik görüntüleme altında görerek bu bölgedeki damarlardan kalbe doğru ulaştırırlar.
kalp pili nasıl takılır, kalp pili takılması

Kalp pilinden enerjiyi kalbe ileten kabloların uç kısmında özel uçlar bulunur. Bu uçlar kalbe vida ile tutturulur. Kalbin içerisine iyice tutturulduktan sonra pil ile bağlantısı sağlanır. İşlem bittikten sonra kalp pilini yerleştirmek için açılan kesi dikilerek kapatılır. Dışarıdan bakıldığında hafif bir kabarıklık şeklinde kalp pili belli olur. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Kalp pilinin takılması işleminde son olarak, takılan pilin doğru bir şekilde çalışıp çalışmadığı doktor tarafından kontrol edilir.