21 Ocak 2013 Pazartesi

Aids Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

AIDS Hastalığı

AIDS Hastalığı, HIV virüsünün sebebiyle insan vücudunun bağışıklık sistemini çökerten veyahut işlevini yitirmeye zorlayan bulaşıcı bir hastalık olarak ölümcül olaylara yol açabilmektedir. HIV virüsü, AIDS hastalığına yakalanan bir kişiden diğer kişilere bulaşan kişinin bağışıklık sistemindeki hücrelere yıkıcı bir rol oynamaktadır. Bunu müteakiben çeşitli enfeksiyonel hastalıklar ve istenmeyen kitleler oluşarak hastalığın boyutunu ileri seviyelere taşıyarak ölüme sürüklemektedir.

Aids Hastalığının Bulaşma Yolları

Aids bulaşıcı bir hastalık olmasından dolayı bulaşma yolları da çeşitlik gösterebilmektedir. Hastane ortamlarında yapılan iğnelerin değiştirilmeden diğer hastalarda da kullanılması gibi, erkeklerin tıraş ve bayanların epilasyon cihazlarının başka bireylerde de kullanılması, anne ve babadan (ebeveynlerden) kalıtsal olarak geçmesi, kan yoluyla bulaşmalar ve en önemli bulaşma yolu olan cinsel ilişkilerde korunmamalardan kaynaklandığı ve yayıldığı gözlemlenmektedir.

Aids Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Yorgunluk ve halsizliklerin artması ve uzun sürmesi, lenflerde belirlenemeyen şişliklerin oluşması, ateşlerin 7 günden daha fazla sürmesi, gece uykularında sıklıkla görülen terlemeler, kilo kayıpları / zayıflamaların yaşanması, boğazlarda meydana gelen ağrılar/sancılar ve devamında oluşan öksürmeler, nefes sorunlarının yaşandığı nefes darlıkları, üşüme hislerinin olması ve ishal gibi vücudu düşürücü etkiler, ağız bölgelerinde oluşan mantarlaşmalardan kaynaklı yaralar, nedensiz kanamalar ve düşünce karışıklığı ile birlikte komaya girme gibi çok ciddi boyutlarda belirtileri mevcuttur.