17 Ocak 2013 Perşembe

Erkeklerde Lazer Epilasyon

Sponsorlu Bağlantılar:

ERKEKLERDE LAZER EPİLASYON

Önceleri sadece bayanlara özgü lazer epilasyon şimdi erkekler tarafından da ilgi görmekte. Aslında lazer epilasyon uygulama erkeklerle kadınlar arasında fark bulunmamaktadır. Hatta erkeklerde kıl kökleri daha kalın olduğu için daha etkin sonuçlar verir.
lazer epilasyon

ERKEKLER HANGİ BÖLGELERE LAZER EPİLASYON YAPTIRIYOR?


Erkeklerin genelde sırt, omuz, göğüs, sakal üstü, ense ve boyun bölgelerine uygulanır. Erkekler genellikle; sakal üstü, kaş ortası, ense, boyun, sırt, omuz, göğüs bölgelerini tercih ederler. Epilasyon yapılacak bölgeye 3 hafta kökten alım işlemi yapmaması gerekir. Jilet veya makine ile kısaltma işlemi 3–4 gün öncesi yapılabilir. Bu işlemi uygulamadan önce solaryum ve güneşlenmekten uzak durulur.

Aynı zamanda epilasyon sonrası ılık duş alınmalı ve güneşlenmekten kaçınılmalı, keseden uzak durulmalı, peeling yaptırılmamalı ve yüksek koruma faktörlü kremler kullanılması önerilir. Gri ve beyaz saçlı hastalar, yakın zamanda farklı lazer tedavisi görenler, hiperpigmentasyon ve hipopigmentasyon eğilimi olanlar vb. hastalar lazer epilasyon uygulanmamalıdır.

Lazer epilasyonla kıllarda %100 kurtulmak mümkün değildir. Ama önemli oranda kalıcı azalma sağlar. Cilt renginin çok koyu olması veya cilt ve kıl renginin birbirine yakın olması seans sayısını arttırır, kalıcı epilasyon oranı azalmaktadır. Cildinizi nemlendirmekse kılların rahat dökülmesinde etkili olabilir.

Lazer uygulama süreleri ve dozları kişinin tenine ve yapısal özelliklerine göre farklılık gösterebilir. Lazer uygulaması sırasında kılların farklı olması, kalıcı ve kesin neticenin ortalama 4-6 seans sonrası alınmasına etken olabilir. Göğüs ve bacak bölgeleri için ortalama 6 – 8 seans yeterli olurken, sırt, omuz ve ense bölgelerinde ortalama 8 – 10 seans gereklidir.

Genellikle alexandrite lazer tercih edilmektedir. Lazer epilasyonun hiçbir yan etkisi yoktur. Sadece uygulama sonrasında kısa süreli hafif bir kızarıklık ve yanma olabilir.