18 Ocak 2013 Cuma

Albüminüri

Sponsorlu Bağlantılar:

Albüminüri Hastalığı Nedir? Belirtileri ve Tedavi Amaçlı Davranışları Nelerdir?

Albüminüri hastalığı, idrar yaparken görülen ve böbrek iltihaplarından dolayı ortaya çıkmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca diğer bir ifade şekli de ak tutma olarak eski insanlar / halk arasında bilinen hastalığın ismidir.

Albüminüri Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Öncelikle albüminüri idrarda görülebilmektedir. Belirtileri de dolayısıyla idrar yaparken ortaya çıkar. Bunlar; idrar yaparken ağrıların / sancıların olması, kanlı bir idrar çıkarımı ve bulanık - temiz olmayan bir yapıda idrar renginin olması şekliyle belirlenebilmektedir.

Albüminüri Hastalığında Nelere Dikkat Etmek Gerekir? Öncelikli olarak tedavi amaçlı davranışlar beslenmeden oluşmaktadır. Bu nedenle bol bol süt tüketimi, patatesi haşlama yoluyla hazırlayarak yemek ve muhallebi gibi sütlü tatlıları tercih etmek oldukça faydalıdır. Yapılmaması gereken önemli davranışlar ise; baharatla üretilmiş gıdalar, biberler (acı biber de dahil), turşu ve türleri, tuz, kafein içeren maddeler özellikle kahveler ve bol miktarda su hastalığın seyrini yükseltebildiğinden dolayı tercih edilmemelidir. Suyun önemi ve faydası çok büyük olmasına rağmen idrar yollarında yaşanılan hastalık türü olan albüminüri, suyun daha az tüketilmesi gerekildiği bir rahatsızlıktır.