24 Ocak 2013 Perşembe

Varis Nasıl Anlaşılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

VARİS NASIL ANLAŞILIR
bacaklarda varis, varisin belirtileri

Varis hastalığının bir çok hastalıkta olduğu gibi şiddetine göre evreleri bulunur. Damarların çapı 1-3 mm arasında değişen varisler 1. evre grubuna girerler. Cilt yüzeyine çıkmış olmadıkları için dışarıdan bakıldığında belli olmazlar fakat bunlar da varistir. Küçük çapta olan bu varisler hastaya herhangi bir rahatsızlık vermez, uzuv kaybına neden olmaz, kalbe veya beyine pıhtı gitmesine sebep olup, hastanın hayatını tehlikeye sokmazlar. Fakat bunun yanısıra oluştukları bölgede ağrı, sızı ya da yanmaya çok fazla görülmese de neden olabilirler. Diğer bir adıyla kılcal varislerin verdiği en büyük rahatsızlık görüntünün bozulmasıdır. Güzelliğine, dış görünüşüne önem veren hanımlar bu sebeple varislerden oldukça çekinirler. Bu tip varisler sağlık açısından herhangi bir tehlike arz etmiyorsa, doktor tarafından genellikle ciddi bir girişime gerek duyulmaz.

Evre 2 varislerde ise damar çapı daha fazla artarak 5 milimetreden de yukarı çıkar. Daha önemli bir problem oluşturan bu varisler kişide daha büyük rahatsızlık uyandırır ve ağrılara sebep olur. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Evre 3 varisler ise; bulunduğu uzvun çapında bile bir değişikliğe sebep olacak büyüklükte olurlar. Bulunduğu bacağın diğerinden daha kalın ve biçimsiz görünmesine neden olur. Hastalar çok daha şiddetli ağrılar duyar. Ayakkabı giymelerinde sorun olmasından şikayet edecek hale gelirler.


Evre 4 varislerde ayak bileğinin etrafında siyahımsı renk değişiklikleri ortaya çıkmaktadır. 5. evrede bu renk biraz daha koyulaşır ve yumrular iyice belirginleşir. 6. evre de ayak bileğinde yaralar meydana gelir.